En rekke tidligere ansatte i Dagens Næringsliv (DN), med Magne Otterdal og Per Gjørvad i spissen, skal lansere papiravisen Oslo Business Memo. Så langt er 15 personer tilknyttet avisen som i første omgang vil komme med én papirutgave i måneden, men med mål om ukentlige papirutgaver. Fra og med uke 40 i år vil de publisere daglige nyheter på nettsiden, forteller Gjørvad til Kampanje.

- Vi skal lansere en økonomi- og næringslivsavis for Oslo-området, sier Otterdal til Finansavisen.

Otterdal og Gjørvad er hovedeiere og utgivere av avisen.

- Vi var begge ledere i DN, men hoppet av for et og et halvt år siden og investerte deler av sluttpakkene våre i dette prosjektet. Det er ikke snakk om store beløp, men noen hundre tusen kroner, sier Otterdal til Finansavisen.

Med lave driftskostnader og ingen fast ansatte vil papiravisen i første omgang bli adressert til 10.000 bedriftsledere. De som følger avisen på nettet, må registrere seg som abonnent.

Djuve: - Hyggelig om de lykkes
Sjefredaktør Amund Djuve i DN kommenterer avissatsingen slik:

- Det er to sympatiske og flinke karer som står bak dette prosjektet. Jeg ønsker dem alt godt og det ville være veldig hyggelig for dem om de lykkes, sier Djuve til Kampanje.

Djuve frykter ikke Oslo Business Memo og DN ikke kommer til å foreta seg noe for å møte konkurransen fra den nye utfordreren.

- Trang nisje
En av landets fremste eksperter på avismarkedet. Erik Wilberg, spår et tøft liv for den nye avisen.

- De går inn i en nisje som er ganske trang fra før. Hvis de skal lykkes, må de lage et produkt som skiller seg ut. Jeg håper de har gjort analyser som gir en pekepinn på hvordan de skal lage et annerledes avisprodukt. Differensiering er nøkkelordet. De må lage et differensiert produkt som oppleves relevant for målgruppen. Jeg ser at de peker på at mediedekningen i de større næringslivsavisene er dominert av de store børsnoterte selskapene. Det kan nok hende at det er en mulighet for en liten avis i underskogen av mindre selskaper. For denne avisen vil det uansett handle om at de greier å presentere interessante historier, satt sammen i et differensiert produkt. Mulighetene for det er ikke så store. Det er min spontane analyse, sier førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI og konsulent Erik Wilberg til Kampanje

Wilberg understreker at han kun kjenner avisplanene gjennom omtale i Finansavisen i dag.

- Har DN og Finansavisen noe å frykte?

- Nei, det tror jeg ikke. Finansavisen har Trygve Hegnar og sin posisjon i markedet mens DN er lokomotivet, sier Wilberg, som mener de nye avisutgiverne burde ha satset på mobile plattformer.

- Spørsmålet er om den antatte målgruppen til den nye avisen har tid til å lese nok en papiravis? Det står ingenting om hva de tenker om elektronisk distribusjon, som for eksempel iPad. Utgiverne burde nok allerede fra starten tenkt på applikasjoner. Jeg skulle tro at hver eneste businessmann har en smartelefon. Og snart vil mange av dem ha en iPad, sier Wilberg.