Tine går i disse dager på lufta med et nytt profilkonsept som heter «Sånt blir det god melk av». Kampanjen er Tines største profilkampanje siden 1992 og kostnaden skal ligge i størrelsesorden ti millioner kroner.

Bak kampanjen står Tines viktigste samarbeidspartner på reklamesiden gjennom mange år, Try Reklamebyrå, og byrået kommer fortsatt til å være det også i fremtiden.

Men etter å ha avholdt en større byråkonkurranse tidligere i år, er det klart at meierigiganten også slipper til nye reklamekrefter denne høsten. For første gang skal byråene McCann og Los& co få prøve seg med noen av Tines mange merkevarer.

- Tine har jobbet med mange reklamebyråer opp gjennom årene. Med jevne mellomrom vurderer vi våre samarbeidspartnere med den hensikt å jobbe med de byråene vi mener er best i stand til løse våre oppgaver. Vi har nå valgt tre byråpartnere, Los, Try og McCann, som vi vil ha hovedsamarbeidet med, men fortsatt har også andre byråer noen prosjekter for oss, sier kommunikasjonssjef Kari Raunedokken til Kampanje.

Dermed endrer Tine på lagoppstillingen på byråsiden denne høsten. Fra i høst blir det nødvendigvis mindre å gjøre på de tidligere samarbeidspartnerne Bates, Dinamo og tidvis også Spilberg. Dinamo har imidlertid fortsatt beholdt matlagingsdelen til Tine.

- Vi har hatt et godt samarbeid med mange byråer de siste årene som det alltid være akutelt å ta opp dialogen igjen med, supplerer konserndirektør for markedskategorier i Tine, Hege Holter Brekke, til Kampanje.

Varsler travel reklamehøst
Holter Brekke kan samtidig love flere nye Tine-kampanjer utover høsten i tillegg til den store profileringskampanjen som nå pågår der kuer spiller sentrale hovedroller.

Se filmen til høyre i artikkelen!

- Filmen som går nå er den første av flere som skal gå utover høsten. Her ønsker vi å informere litt bredre om Tine. Men Try holder også på med flere nye kampanjer for våre øvrige merkevarer og har flere nye kommunikasjonskonsepter på gang. De nye byråene våre er også godt i gang med arbeidet og det virker lovende, sier markedsdirektøren.

De nye byråene til Tine skal i første omgang få prøve seg på noen av de mindre merkevarene. Los skal i gang med Biola, mens McCann skal få prøve seg på juice og dessert så fortsatt vil det være Try som tar de viktigste merkevarene som ligger tettest opp mot Tine-merkevaren, som melk, Jarlsberg, Norvegia og yoghurt.

- Det blir en travel høst for Tine og byråene med andre ord?

- Det har vært en travel vår og det blir en travel høst, men det er vel kanskje når vi har det mest travelt at vi klarer å tenke best, sier Holter Brekke.