Hjemmet Mortensens toppsjef Anne Britt Berentsen (bildet) innkalte de ansatte til allmøte i forlagets hovedkvarter i Nydalen i 13-tiden i dag, og presenterte omfanget av de store kostnadskuttene. Mediehuset kutter kostnadene med om lag 160 millioner kroner og skal ha 102 færre årsverk.

Berentsen håper det er mulig å løse nedbemanningen ved såkalt frivillig avgang, og det er lagt frem tiltak som omfatter blant annet sluttpakker og støtte til studier.

- Vi har lagt vekt på tiltak som hjelper ansatte som skal ut i ny jobb med å komme raskt i gang. Vi har også valgt å øke rammene spesielt for dem med lang ansiennitet og høy alder, sier hun.

Slik blir kuttene
Nedbemanningen skjer innen alle områder i mediehuset. Redaksjonene blir hardest rammet, hvor antallet årsverk kuttes med 69 årsverk. Det blir 17 færre årsverk innen fellesfunksjoner, som omfatter økonomi, lønn, regnskap og servicefunksjoner. Salgs- og markedsavdelingen skal nedbemannes med 16 årsverk. Nedbemanningen skal være avsluttet innen utgangen av mars. 1. april skal den nye organisasjonen som nå er skissert være på plass. Da trer også den nyopprettede ledergruppen inn.

- Vi moderniserer organisasjonen. Blant annet tar vi i bruk ny teknologi og nye måter å jobbe på, sier administrerende direktør Anne Britt Berentsen.

I forrige uke ble kjent at de tillitsvalgte og ansatte er misfornøyde med størrelsen på sluttpakkene. Det har også vært stor intern motstand mot at forlagets redaktørkorps degraderes og at sjefredaktøransvaret skal flyttes til seks sjefredaktører som skal lede seks nye enheter i forlaget.

Les også: Misnøye med sluttpakker

Les også: Her er super-redaktørene

Les også: Samler redaktør-makt på færre hender

- Svært tilfreds
Hjemmet Mortensen startet med nedskjæringene i slutten av oktober. Anne Britt Berentsens mål var å redusere kostnadene med 130-160 millioner kroner. Om lag 30 millioner av beløpet skal spares inn ved Hjemmet Mortensen trykkeri. Ukebladforlaget ser samtidig på andre fremtidige løsninger for trykkerivirksomheten.

- Vi har lagt en plan som gjør oss i stand til å nå målet med å spare inn 160 millioner kroner. Dette er vi svært tilfreds med, og mener vi nå får på plass en slagkraftig, moderne organisasjon som vil være konkurransedyktig og kan sikre HMs sterke posisjon i markedet, sier Berentsen.

Vi gjør oppmerksom på at Kampanje er eid av Hjemmet Mortensen.