Peter Brandt, manager for humortrioen Raske Menn, forteller at DVD-en som ble sluppet i slutten av november har solgt hele 62.000 eksemplarer fram til nyttår.

Dette er bruttotall, men Brandt sier de inkluderer rebestillinger og regner med at det ikke kommer særlig mange returer. Han legger ikke skjul på at dette er et tall de er svært godt fornøyd med.

– Dette er helt fenomenale tall, som er langt i overkant av forventning. Jeg tror suksessen skyldes at Raske Menn er fantastiske artister som folk vil ha, og noe av det mest populære som fins i Norge for tiden. Det er jo bare amerikanske blockbusterfilmer som har salgstall som overgår dem, sier Brandt.

TVNorge vil ha mer
TVNorge har bare én tidligere DVD-utgivelse på samvittigheten. Den ble til gjengjeld en gedigen suksess. Komikeren Kristian Valens «Fartøy Valen» solgte 126.000 eksemplarer.

Programdirektør Eivind Landsverk vil ikke si noe om hvor mye TVNorge kan tjene på DVD-suksessen med Raske Menn, men han gleder seg over salgstallene og er interessert i å fortsette samarbeidet med Raske Menn.

– Dette er kjempemoro, og viser jo bare at disse gutta må fortsette på tv. Det er jo ikke lenge siden Peter Brandt fant dem på Norges Handelshøyskole i Bergen, og det er den første tv-serien deres. Likevel hadde serien et gjennomsnittlig seertall på 350.000, tross hard konkurranse fra Berlinerpoplene på NRK. Vi er i tett dialog med disse gutta, og jobber med å finne løsninger hvor de også kan ivareta scene-karrieren sin, sier Landsverk.

Også på scene gjør Raske Menn det bra. Ifølge Peter Brandt har Raske Menn nå solgt nesten 300.000 billetter til sceneshowet sitt, «The Fast Show».

Sterk DVD-høst for NRK
Ingen av fjorårets DVD-er fra NRK klarte å hamle opp med Raske Menn. Likevel har det vært en sterk DVD-høst for statskanalen. Når bruttotallene før returer foreligger, er det «Berlinerpoplene» og «Absolutt Blunck» som kniver om førsteplassen.

Anne B. Ragde og Øyvind Blunck har begge blitt distribuert i opplag på rundt 52.000 eksemplarer.

– Humorproduksjonene pleier å være safe, dem har vi gode erfaringer med gjennom mange år. Men på dramasiden har vi ikke så mye å referere til, derfor er det en stor, positiv overraskelse at «Berlinerpoplene» selger så godt. Vi hadde jo gode seertall da «Hunter» ble vist i vår også, men den solgte ikke like godt da den kom på DVD. «Berlinerpoplene» er den største DVD-suksessen til NRKs dramaavdeling noensinne, sier administrerende direktør Espen Solberg i NRKs distribusjonsselskap Buena Vista Home Entertainment.

Schau toppet TV 2-salget
Av TV 2s DVD-utgivelser ble ikke overraskende Kristopher Schaus «De syv dødssyndene» fjorårets julegaveslager.

DVD-boksen med alle episodene og ekstramateriale ble lansert 13. desember. 35.000 eksemplarer er sendt ut til butikkene, og TV 2 har fått indikasjoner på at det meste har blitt solgt. Også de gamle sesongene av «Mot i brøstet», som ble lansert på DVD rett før jul, har solgt godt. Den første boksen inneholder sesong 1-5, og av den er 25.000 eksemplarer mer eller mindre utsolgt. Den andre boksen med sesong 6-8 er distribuert i 20.000 eksemplarer.

Det var imidlertid med to CD-utgivelser TV 2 hadde størst salgssuksess i 2007. Den første CD-en til tv-serien Gylne Tider ble lansert i desember 2006, og har solgt 65.000 eksemplarer. Den andre kom ut sommeren 2007, og har solgt 40.000.