Tangram Design vant den offentlige anbudskonkurransen om å utvikle ny visuell identitet for PST. Den visuelle identiteten består av et nytt emblem og et tilhørende grafisk program. Politiet tok i bruk den nye visuelle identiteten i vår.

– Dette har vært et spennende og givende oppdrag. Vi har lagt vekt på å utforme et visuelt uttrykk som skaper den riktige balansen mellom det seriøse og tradisjonsrike som PSTs ansvarsområde representerer, og det nåtidige og oppdaterte i PSTs tilnærming til oppgavene tjenesten har ansvaret for. Vi er stolte og glade over den positive responsen vi mottar på løsningen vi har utviklet, sier kreativ leder i Tangram Design, Bjørn Rybakken.

Også politidirektoratet har vært ute med anbudskonkurranse, men for elektronisk medieovervåkning. Denne konkurransen var det Orkla-selskapet Opoint som vant. Opoint skal levere en portalløsning med nyheter om alle politietater og politidistrikter i Norge. Avtalen går over to år med opsjon på forlengelse.

– Politidirektoratet har benyttet Opoint tidligere og kjenner våre løsninger godt. Derfor er det ekstra hyggelig at vi slapp gjennom nåløyet nå. Opoints styrke er innsamling og filtrering av nyheter fra internett, kombinert med brukervennlige løsninger. Selv om vi er et lite selskap, har vi brukt store ressurser på å utvikle en avansert teknologi, sier daglig leder Knut Gjefle Kårhus i Opoint.

– Opoint får avtalen om elektronisk medieovervåkning fordi de tilfredsstiller alle kravene vi i konkurransegrunnlaget stiller til en slik tjeneste. Etter en helhetsvurdering basert på kvalitet, pris og prototyp leverer Opoint den beste løsningen for politiet, sier avdelingsdirektør Runar Kvernen i Politidirektoratet til Newswire.