Bitmoji ble kjøpt opp av Snapchat i 2016 og er en app hvor brukeren kan lage sin egen personlige emoji eller avatar, som blant annet brukes av mange på Snapchat. Mer enn 200 millioner mennesker bruker Bitmoji hver dag, og over 300 millioner bruker det hver eneste måned.

Fra og med denne uken vil Snapchat-brukerne kunne se seg selv på en helt ny måte. På sin egen Snapchat- og Friendship-profil kan brukere se en tredimensjonal versjon av seg selv og bla gjennom over 1200 kombinasjoner av kroppsstillinger, ansiktsuttrykk, bevegelser og bakgrunner for å tilpasse sitt digitale speilbilde.

Spesielt mange unge bruker Bitmoji, ifølge Snapchat. Hele 75 prosent av befolkningen i alderen 13-24 år i USA har sin egen personlige emoji eller avatar i appen.

Den nye Bitmoji-profilen vil også vise en utvidet Snapcode-meny, for enkel tilgang til profilen, nye Bitmoji CTA-er og redigeringsalternativer, som kan endre antrekket eller frisyren på emojien eller avataren.  Det vil også bli mulighet for deling av sin egen 3D Bitmoji med venner på Snapchat.

Les også: Facebook mer lønnsomme i Norge - fira av ti kroner ender på bunnlinjen