Telenor opplevde en nedgang i omsetning i andre kvartal, fra 29 milliarder kroner på samme tid i fjor ned til 27,2 milliarder, opplyser selskapet i en pressemelding.

Telenor hadde også et justert resultat (EBITDA før engangsposter) på 12,4 milliarder, en nedgang fra 13,2 milliarder sammenlignet med samme tid i fjor. Resultatet etter skatt har samtidig halvert seg til 2,2 milliarder, fra 4,4 milliarder.

Vil styrke posisjonen i Asia
Omsetningen er en drøy milliard lavere enn analytikernes forventning på 28,3 milliarder kroner. Det justerte resultatet endte rundt en halv milliard lavere enn forventningen på 12,8 milliarder, mens resultat etter skatt endte drøye 600 millioner lavere enn forventningen på 2,8 milliarder, skriver E24.

8. juli solgte Telenor sin mobilvirksomhet i Myanmar etter at situasjonen forverret seg i landet. Samtidig ønsker selskapet å styrke posisjonen i regionen.

- I Asia er vårt mål å styrke posisjonen i markedene vi er til stede i og posisjonere oss for fremtidig vekst. Avtalen om å fusjonere Celcom og Digi i Malaysia ble undertegnet i andre kvartal og er et viktig skritt mot å skape en ledende operatør i landet, opplyser selskapet.

Sliter med lønnsomhet i Asia
I de andre asiatiske land hvor Telenor opererer, sliter konsernet med å opprettholde lønnsomheten, skriver Dagens Næringsliv.

Grameenphone i Bangladesh omsatte for 3,5 milliarder i annet kvartal. Det er nesten 9,8 prosent mindre enn i samme kvartal i fjor. Den samme utviklingen har Telenors mobilselskap i Thailand, Dtac, med en nedgang i omsetningen på 11,3 prosent, skriver avisa.