Daglig leder og med-gründer til programvaren Busy, Jonas Klafstad, er i vekst med en ny timeføringstjeneste som kombinerer planlegging og timeregistrering med en timebank. Tjenesten er skybasert og finnes både som app på telefon og browser,
- Vi kombinerer trafikkering av tid og registrering av timer i et og samme verktøy. I tillegg har man oversikt over timebanken der. Så gjennom Busy kan man se hvor mye ressurser man har tilgjengelig til de forskjellige prosjektene. Man kan også planlegge ferier og fravær, kjøre lønninger og fakturere på bakgrunn av timene som er registrert i programmet, forteller Klafstad til Kampanje.
Klafstad forteller at det er mellom 250 og 300 større og mindre selskaper som i skrivende stund benytter seg av Busy. To selskaper som har tatt systemet i bruk er JCP og Bas Kommunikasjon.
– Busy har gjort arbeidshverdagen enklere. Ansatte fører nå timer mer regelmessig, sier Janicke Kielland i Bas kommunikasjon i en pressemelding fra Busy.
- Har merket stor interesse
Busy, som nå teller fem fulltidsansatte, hadde i fjor en omsetning på rett under én million kroner.
- Når vi skal se på hvor godt vi gjør det, ser vi ikke på omsetningen, men på de årlige repeterende inntektene. I fjor landet vi på rundt 1,3 millioner kroner på den posten. I år får vi vente og se, men vi har et mål om å lande på rundt fem millioner. Vi er på vei dit, og slik det ser ut nå klarer vi i hvert fall rundt fire millioner, sier Klafstad.
Han forteller at bedriften gjennom de siste tre til seks månedene virkelig har skutt fart, og at de ved enkeltmåneder har vokst med hele 20 prosent.
- Vi har merket stor interesse for produktet, sier Klafstad.
- Målet vårt er å bli de kreative selskapenes go to-løsning. Når de tenker timeføring, så tenker de også Busy. Det er etter min mening den beste løsning for kreative bedrifter, og jeg håper at det også vil bli annerkjent som den, legger han til.
Mange konkurrenter
I juni skrev Finansavisen om Mathias Mikkelsen og appen Timely, en tjeneste Kampanje også har omtalt tidligere, som nå har en verdsetting på 415 millioner etter kapital. Klafstad mener imidlertid at de og Timely har forskjellige mål og forskjellige tjenester, og derfor kan ikke tjenestene direkte sammenlignes.
- Jeg vet ikke om vi kan sammenligne oss med Timely egentlig, men det er lett å gjøre fordi Norge er et lite land. Men vi har fokus på større selskaper, mens Timely benyttes av mange mindre selskaper og enkeltmannsforetak så vidt meg bekjent. Vi har funnet ut at vi har mange konkurrenter, og vi vil skille oss ut. Derfor har vi timebanken. Det er veldig bra å starte i det norske markedet fordi man ikke finner et annet norsk verktøy som har timebanken i samme tjeneste som planlegging og timeregistrering, sier Klafstad.
Han forteller videre at en vesentlig forskjell mellom Timely og Busy er at i Timely registreres normalt tiden etter arbeidet er utført, mens Busy har et fokus på at planleggingen skal snakke direkte med timeføringen. Det innebærer at prosjektledere kan trafikkere tiden til de ansatte på forhånd, og har samtidig registrert timene for dem.
Gründeren mener det er plass til mange konkurrenter på markedet, og at det handler om å finne sin nisje. Han håper på at ved å treffe riktig i sin kundegruppe, kan også Busy nå 100 millionersklassen om ikke lenge.
- Jeg sa vel i et intervju med Finansavisen for noen år siden at vi skulle være verdsatt til 100 millioner om tre år. Så det er vel neste år, sier Klafstad lattermildt.
Ser til PR- og reklamebyråer
Busy skal egne seg spesielt godt for PR- og reklamebyråer. Klafstad forteller at det var mer eller mindre tilfeldig at de valgte å satse mot nettopp denne bransjen som sine primære kundegrupper.
- Vi så på kundeporteføljen og så at den var preget av reklame- og PR-byråer, så vi bestemte oss for å satse mot dem. Vi har mange andre kunder også, men verktøyet er spesielt godt egne for de selskapene der. Jeg tror kanskje det kan være preget av at jeg selv har designbakgrunn. Jeg liker det visuelt. Jeg liker å se tiden og timene. Internt hos oss er vi veldig opptatt av brukeropplevelser og design, det tror jeg appellerer til den typen bransje, sier Klafstad.
Klafstad forteller videre at de har planer om å gå globalt, men at de for øyeblikket holder seg til det norske markedet.
- Vi har funnet ut av vi satser på dette med timebank og automatiserer dette med arbeidsmiljøloven. Vi har laget en løsning for norske bedrifter, selv om vi også har noen utenlandske kunder. Men man må bygge en motor før man kan kjøre bilen, derfor har vi fokus på det norske markedet nå, sier han.
Fikk ny eier
Et bidrag, som Klafstad påpeker var utrolig positivt for selskapet, var da 24SevenOffice i 2019 ble med på eiersiden. Busy er derfor blitt en del av det børsnoterte selskapet som også har piler som går oppover.
- Hvor viktig var det å få med dem på laget?
- Det har vært helt avgjørende. Jeg skal ærlig innrømme at det ikke er plankekjøring å komme inn i et stort etablert selskap. Det legges inn mye tid og vi må bli kjente med potensielle kunder. Men det har vært spennende og veldig lærerikt så langt, men det tar tid for oss å etablere grunnmuren og en merkevare. Derfor var det viktig å få med 24SevenOffice. Da kunne vi aksellerere på deres kundebase, sier Klafstad.
Kommentér