Konsulentselskapet KPMG og startup-hub'en, Rebel, går sammen i et nytt partnerskap for å fremme norske vekstselskaper. Sammen vil de skape virksomheter som både er «forretningsmessig lønnsomme og som er med på å dytte verden i riktig retning».

- Vi står overfor enorme utfordringer i årene som kommer. Næringslivet skal gjennom det grønne skiftet, og må forberede seg på en helt ny virkelighet. Samtidig skaper den raske teknologiske utviklingen vi står midt oppi, et stort behov for omskolering og nytenkning. Disse utfordringene vil vi i KPMG være med å løse. Det greier vi ikke alene, sier administrerende direktør i KPMG, Lars Inge Pettersen, i en pressemelding.

Han håper at KPMG-medarbeidere vil finne inspirasjon ved å jevnlig få arbeide i et miljø som «syder av innovasjon- og skaperkraft.»

- Vil kunne lære mye av våre folk
For i det nye samarbeidet vil KPMG-konsulenter nemlig sitte i Rebels fellesarealer én dag i uken, hvor alle selskapene på huset står fritt frem til å få hjelp med spørsmål om alt fra skatterådgivning, forretningsjuss, oppkjøp og fusjoner og revisjon til cybersikkerhet og forretningsstrategi.

Rebel er en videresatsning av Teknologihuset som lå i Pilestredet, et kontorfelleskap og startup-miljø med fokus på IT- og softwareselskaper. Nå har de splitter nye lokaler i Universitetsgata 2.

- Vi tror samtidig at selskapene her på Rebel vil kunne lære mye av KPMGs folk. Dette inkluderer selvfølgelig revisjon og juridiske tjenester, men også andre områder der KPMG er ledende i Norge slik som bærekraft, teknologi og cybersikkerhet istemmer Peter Jetzel, daglig leder i Rebel.

Det desidert største benet i samarbeidet er derimot det såkalte Utfordrer-fondet, hvor KPMG hvert år vil presentere en utfordring knyttet til et av FNs bærekraftsmål.

- Kriteriene for å melde seg på er at selskapet er i vekst, at de utfordrer status quo eller er utfordrere i sin bransje, samt at de er tilknyttet Rebel. Vi kommer til å støtte to selskaper hvert år med rådgivningstimer til en verdi av 350.000 kroner per selskap, sier markedsdirektør i KPMG, Henrik Haakestad Lervold.

Mangfold og inkludering
Fra 2022 skal de også etableres et samarbeid for ungdommer rundt kompetansedeling og teknologi. Her vil deltagerne blant annet få en introduksjon til temaer som koding og programvareutvikling, økonomi, jus, entreprenørskap, kunstig intelligens og sunt kosthold.

- Mangfold og inkludering er noe KPMG tar på alvor, og dette initiativet er et konkret eksempel på hva det betyr i praksis, sier Pettersen.

Markedsdirektøren følger samtidig opp med at de mener dette samarbeidet også vil løfte merkevaren til KPMG.

- Dette er selvsagt også et samarbeid som vi mener vil gi en stor effekt på merkevaren vår, gjøre at vi kan fortelle andre historier til markedet om hva KPMG bidrar med. Det mener jeg bestemt vil gjør oss mer attraktive både i kunde- og rekrutteringsmarkedet sier Lervold.