I desember 2020 ble Knowits oppkjøp av Creuna gjennomført, og fra og med februar i år ble Creuna fullstendig integrert i Knowit Experience Oslo. De teller nå 350 ansatte i Norge, fordelt på kontorer i Oslo og Bergen. Totalt teller hele Knowit-konsernet nesten 850 ansatte i Norge.

Foruten Experience, driver Knowit også virksomhetsområdene Insight og Solutions.

Ferske tall for årets første seks måneder viser en omsetning på 810 millioner kroner for de norske virksomhetene, opp fra 678 millioner i samme periode i fjor.  

Kjøper flere byråer
Resultatet (EBITA) endte på 95,4 millioner (88,9), en økning på 7,3 prosent fra samme periode i fjor. Resultatmarginen endte på 11,8 prosent (12,9).

- Vi har hatt fått en rekke dyktige nye fagfolk inn i løpet av det siste året, og teller nå nesten 850 medarbeidere i Norge. Kombinert med et godt marked for våre tjenester gir det også en fin vekst, sier Fredrik Ekerhovd, konserndirektør i Knowit og leder for Knowit Experience.

Det er ikke bare Creuna som har stått på handlelisten til Knowit. Tidligere denne måneden ble Knowits oppkjøp av Cybercom gjennomført. De har medarbeidere i Sverige, Finland og Polen, og gjør at Knowit samlet sett vokser fra 2600 til 3900 medarbeidere. Cybercom legges under det nye forreningsområdet Knowit Connectivity.

- Per dags dato har vi ikke etablert Connectivity i Norge, men dette er tjenester det er stor etterspørsel etter i Norge og som er satsningsområder også for oss, sier Ekerhovd. 

Les også: Creuna-sjefen slutter når Knowit og Creuna slås sammen

- Krig om teknologer
Da Schibsted la frem sine tall for andre kvartal forrige uke, fortalte konsernsjef Kristin Skogen Lund at de befant seg i en tøff kamp om talentene, og at de ikke får ansatt nok teknologer.

- Det er altfor få folk der ute med den rette kompetansen. Det blir en voldsom krig. Min oppfordring er å «booste» utdannelsen og etterutdannelsen av teknologer, sier hun til Kampanje.

Les mer: Schibsted trapper opp talentjakten etter knallresultater - vil bli netthandelens svar på Airbnb

- Har dere i likhet med Schibsted utfordringer med å få ansatt nok teknologer? 

- Det er ingen tvil om at det er krevende å få tak i teknologer om dagen, og det er mange om beinet, ikke minst når det gjelder seniorkompetanse, sier Fredrik Ekerhovd i Knowit. 

Knowit hadde 550 søkere på årets sommerjobber. 70 prosent av dem som hadde sommerjobb i Knowit i fjor, har kommet tilbake enten i fast jobb eller ny sommerjobb. Men Knowit kunne ha ansatt langt flere teknologer, mener Ekerhovd.

- Hva er Knowits fordel i jakten på nye talenter? 

- Vi har høyt fokus på å bygge relasjoner til utdanningsinstitusjonene, og har i år mer enn 40 sommerstudenter i arbeid på kundeprosjekter, både teknologer og designere. Flere av dem blir ansatt hos oss lenge før de er ferdige på skolebenken. Noe av det som gjør oss attraktive er nok miksen av utfordrende og varierte kundeoppdrag, et genuint fokus på tverrfaglighet, faglig utvikling og et arbeidsmiljø som gjør at folk trives.