Spill- og teknologiselskapet Azerion fortsetter sin raske ekspansjon i Norden med nok et oppkjøp. Bare dager etter kjøpet av Delta Projects og spillutvikleren WHOW, har Azerion fullført avtalen med svensk-norske Strossle International.

Det melder Azerion i en pressemelding onsdag ettermiddag. 

Les også: Azerion ekspanderer i Norden: - Svenskene er kjent for å være fremoverlente

- Strossle har med sin prisvinnende plattform skapt en fantastisk tjeneste innen kontekstuell annonsering som blir en viktig del av Azerions tilbud til annonsører i Norden og Europa. Morgendagens medielandskap handler om engasjement og samtykke. Sammen kan Strossle og Azerion skape økt merverdi for annonsører og utvikle tjenester og verktøy som setter digitalt privatliv i første rekke, sier Azerions Norden-sjef, Patrik Fagerlund, i meldingen.

Nederlanske Azerion tilbyr en rekke tjenester innen annonseteknologi og mediesalg. De inntok det norske markedet i 2019 gjennom oppkjøpet av Widespace og deres nordiske kontor.

Oppkjøpene av Delta Projects, WHOW og Strossle, skjer to måneder etter at det nederlandske selskapet fullførte et obligasjonslån på 200 millioner euro. Azerion fortsetter med det sin vekst med stø kurs mot en børsnotering i nær fremtid, skriver de i pressemeldingen.

- Azerion er en perfekt match
Strossle, som har som mål å utforde de digitale annonsegigantene Google, Facebook og Amazon, har siden oppstarten i 2014 åpnet 11 kontorer rundt i Europa. 

I Norge omsatte de for rett i overkant av 36 millioner kroner i 2020. 

- Azerion er en perfekt match for Strossle. Vi har lenge søkt en partner vi kan utvikle Strossle videre med. I Azerion eksisterer det allerede selskaper og mennesker vi kjenner og samarbeider med. Både teknologien og kulturen i Azerion skaper muligheter for spennende synergier og vi gleder oss til å vise europeiske mediepartnere og annonsører at det nå finnes et fullgodt alternativ til de amerikanske adtech-kjempene, sier administrerende direktør i Strossle, Håkon Tillier

I 2019 omsatte Strossle International for omkring 120 millioner kroner. De tilbyr distribusjonsplattform for innholdsmarkedsføring til annonsører, og de anbefaler i dag redaksjonelt og kommersielt innhold til brukere i ti europeiske markeder. 

Azerion ble grunnlagt i 2015 av to nederlandske entrepenører og har idag mer en 980 ansatte på 20 kontorer i Europa, med hovedkvarter i Schihol-Rijk i Nederland.

Les også: Strossle har vokst fra null til 36 millioner på fem år - nå jakter de ny partner