Schibsted går inn på eiersiden i Tørn, en markedsplass for byggevarehusenes overskuddslager. Selskapet har ifølge Schibsted opplevd en sterk vekst siden lanseringen i fjor, og tror på fortsatt vekst også når den korona-relaterte oppbussingsboomen roer seg. Det melder Schibsted selv i en pressemelding tirsdag.

Høsten 2019 leste gründer Anjali Bhatnagar en Aftenposten-artikkel om svinn i byggevarebransjen. Knappe syv måneder senere, i mars 2020, så Tørn dagens lys. Da hadde Bhatnagar også rukket å signere en avtale med en av landets største byggevarekjeder skriver Schibsted.

- Overskuddsproblematikk er noe alle industrier sliter med. Med Tørn skaper vi økonomisk verdi for byggevarehandelen og for kundene, og drivkraften bak det hele er bærekraft.  Byggevarebransjen står foran fantastiske muligheter når det gjelder både digitalisering og å finne bærekraftige løsninger, og her gir vi dem et verktøy. Dette er lagspill, sier Anjali Bhatnagar.

I dag legger 110 butikker ut varer på plattformen Tørn ifølge pressemeldingen. På den måten blir de kvitt overskuddsvarer og realiserer mest mulig av den kosten de opprinnelig har betalt, fremfor å måtte nedskrive verdien på usolgte varer. 

Nå lukker det relativt ferske selskapet en investeringsrunde på drøye 11 millioner kroner, hvorav Schibsted går inn med 10 millioner. Det gir en eierpost på 13,14 prosent. Andre investorer er Aksel Lund Svindal, og Oda-gründer Karl Munthe Kaas.

- For oss som investor er det viktig å bidra til vekst på flere måter enn bare med penger, men også bistå med kompetanse som rådgiver og sparringspartner. For Tørn er vi en spesielt god match da vi ser at markedsføring og tydelig merkevarebygging vil være en nøkkel til vekst, sier Hanne Hollstedt, markedssjef for Schibsteds venture-investeringer i Norge.