Nona - Norwegian Online News Association - har nylig hatt årsmøte og valgte der nytt styre. Der styrket de laget med netthoder fra NTB, NRK og Dagens Næringsliv.

Disse tre er nye medlemmer i styret:

Lasse Lervik. Han er redaksjonell utvikler i NTB, der han koder automatiserte artikkelroboter og verktøy som gjør journalistenes liv enklere. Han har selv erfaring som journalist i både NRK og NTB.

Bahare Viken. Viken jobber i NRK med videoproduksjon og visuell historiefortelling på både YouTube, Instagram og Snapchat. Hun har tidligere jobbet hos Supernytt, Egmont og VGTV. Hun har jobbet med å digitalisere magasinbransjen gjennom å produsere digitalt innhold til Instagram, YouTube og podcast.

Ingrid Indseth er produktsjef i Dagens Næringsliv/NHST. Hun har bakgrunn som journalist fra både VG, NRK og Monster, og var i en årrekke nyhetssjef og nyhetsredaktør i E24. Hun har også vært produkteier for Dagbladet i Aller.

I tillegg fortsetter Eirik Urke i Teknisk Ukeblad som leder i styret. Camilla Brække (VG Nett), Guro Valland (Avisa Hordaland, tidligere DN), Runa Sandvik (Cyberforsvaret, tidligere NY Times) og Pål Nisja (Nettavisen) blir også fortsettende i styret som medlemmer.

- Dette styret har en samlet kompetanse innen redaksjonell utvikling som er svært bred. De er godt kjent med norske mediers digitale behov, sier leder av Nonas valgkomite, Kristin Grøntoft.

- Med dette styret tror vi Nona er godt rigget for å være en pådriver for medieutviklingen etter korona, legger hun til.

Valgkomiteen har lagt vekt på at styret skal være representativt for norske medier, med både tradisjonelle mediehus, fagpresse og lokalpresse representert.

- Nona skal være en pådriver for å utvikle de digitale mediene, både i Norge og internasjonalt. Vi har fokusert på å rekruttere folk som både representerer forskjellige mediehus og medietyper og også har sterk og diversifisert teknologiforståelse, sier Grøntoft.

Valgkomiteen har bestått av Kristin Grøntoft, leder (If Skadeforsikring), Kristoffer Egeberg (Faktisk.no), Monika Aaserud (NRK) og Ingeborg Volan (vara), (DN)

Ut av styret går nyhetsredaktør Karianne Steinsland i Budstikka, redaksjonell utviklingssjef Eivor Jerpåsen i Amedia og Tor Henning Ueland i Statnett.