GroupM har med sitt underselskap, Xaxis, inngått et globalt samarbeid med den norske annonseteknologi-leverandøren Cavai. Sammen skal de levere interaktive, samtalebaserte reklameformater på tvers av medielandskapet.

Cavai kommer til å være i selskap med Amazon og Oracle, som er Xaxix sine to andre foretrukne partnere. GroupM skriver i en melding at i en fremtid uten tredjeparts-cookies, ser de at kreativitet blir viktig som effekt-driver. Det skal derfor ha vært nødvendig for WWP å satse på – og å ha partnerskap – med selskaper som leverer på området. 

- Vår globale CEO i WPP, Mark Read, har satt kreativiteten i førersetet som den viktigste driveren av resultater, selv i digitale flater. Uansett hvor effektiv og treffsikker medieplanen er, er det fremdeles kreativiteten i innholdet som er det mest kritiske for en kampanjes suksess, sier Ann Jack, Operations Manager i Xaxis.

I meldingen heter det at Cavai har personvern som grunnstein i sin plattform, og at de hverken benytter cookies eller persondata. Innsikten fra samtalebasert reklame kommer fra anonymisert menneskelig interaksjon. Førstepartsdata, direkte fra forbrukerne, kan dermed analyseres og utnyttes for å skape en bredere forståelse av annonsørenes merkevare, sett gjennom forbrukernes øyne. 

Les også: GroupM inngår samarbeid med Amedia og Aller Medias annonseplattform

- Styrker våre digitale strategier
Steffen Svartberg, administrerende direktør i Cavai, sier at GroupM Norge var de første i WPP globalt til å samarbeide med Cavai - og til å se potensialet i samtalebasert reklame.

- Vi er så klart stolte og glade for at resten av deres globale nettverk også nå skal benytte seg av denne løsningen, til fordel for både deres kunder - og deres kunders kunder. Dagens forbrukere forlanger enkel, ærlig og smertefri tilgang til informasjon når det kommer til å kjøpe produkter og tjenester. Nettopp der finner vi samtalebasert reklame, sier Steffen Svartberg.

Jack sier at de gjennom sitt samarbeid med Cavai kan skape en-til-en opplevelser som er engasjerende, effektive og innsiktsfulle.

- Vi ser samtalebasert reklame som en måte å styrke våre digitale strategier på; å kunne være enda spissere og mer fremtidsrettede, og ikke minst engasjere mennesker og lære om dem gjennom å stille spørsmål - fremfor å belage oss på cookies og deres stadig større begrensninger.

Les også: Kobler og GroupM inngår ny avtale: - Vil bli svært viktig for kundene våre i 2021