Amerikanske Verizon selger ut sin medievirksomhet, som skal plasseres i et nyopprettet selskap som viderefører det ikoniske merkenavnet: Yahoo.

Apollo Global Management punger ut med fem milliarder dollar for mediedelen av tele- og IT-giganten Verizon. Beløpet tilsvarer drøyt 41,5 milliarder kroner. I tillegg til Yahoo får de også med seg et annet klassisk merkenavn fra internettalderen; AOL var synonymt med internett for mange amerikanere når de første gang koblet seg på nettet.

Les også: Telegigant selger HuffPost til BuzzFeed

Verizon får en andel på ti prosent i det nye selskapet, som fortsatt skal ledes av Guru Gowrappan. 4,25 milliarder av kjøpesummen betales i kontanter. Salget skal sluttføres i andre halvår.

Det var i 2015 at Verizon la 4,4 milliarder dollar på bordet for AOL før de året etter bladde opp enda mer for Yahoo og la de to satsingene i den nye merkevaren Oath. Til sammen brukte Verizon ni milliarder dollar nå de gamle nett-gigantene der planene var å ta opp kampen med Facebook og Google på det digitale annonsemarkedet.

Les også: Verizon kjøper Yahoo