Snapchats morselskap Snap avduket torsdag kveld Spectacles 3, som lar brukerne se verden rundt seg i Augmented Reality. Det vil si at man kan legge såkalte Snapchat-linser «direkte» på brilleglasset.

I motsetning til selskapets forrige utgaver av Spectacles, som ikke hadde denne funksjonaliteten, vil ikke Spectacles 3 være tilgjengelig for folk flest. Den er skapt for et knippe utvalgte AR-skapere og er tenkt som et verktøy de kan bruke når de lager linser for plattformen.

Utviklere kan søke om å ta i bruk brillene for eksperimentering.

Ifølge en pressemelding fra Snap veier brillene 134 gram og tilbyr en «sømløs» AR-opplevelse i rundt 30 minutter etter hver lading. Spectacles 3 tar i bruk Dual 3D Waveguide Displays for å gi et 26,3 graders diagonalt synsfelt av AR-linser. De har to RGB-kameraer, fire innebygde mikrofoner og to stereohøyttalere.

De er integrert med Snapchats Lens Studio-program, som gjør at utviklere kan flytte linsene sine trådløst til brillene for å teste dem ut.

Nyheten ble sluppet på gårsdagens Snap Partner Summit der toppsjef Evan Spiegel også kunne fortelle at Snapchat nå når ut til 500 millioner aktive brukere.

Se presentasjonen her: