Tre år etter at John Eivind Hallén solgte seg ut av appselskapet Shortcut og begynte som forretningsutvikler, er han tilbake i gründer- og konsulentbransjen som Chief Experience Officer i merkevare- og ventureselskapet X.Y.0.1.

- Dette er et skikkelig scoop. At vi får med John Eivind på laget vil skape ringvirkninger. Ikke bare for oss, men også for kundene våre, sier daglig leder Robert Leinders-Krog i en pressemelding.

Hallén tar plass i ledergruppen og blir også partner i selskapet. 

- Min lidenskap i jobben har alltid vært kvaliteten og kundeopplevelsen i digitale produkter, uavhengig av hvor jeg er og hvem kunden er. Jeg er tekno-optimist på min hals, og mener jeg bidrar til å gjøre verden til et bedre sted ved å gjøre produktopplevelsene bedre. Det gjør en forskjell, sier Hallén.

Han startet opp Fatguy AS i 2000 og Shortcut AS i 2007, og har designet en rekke høyprofilerte apper og websider for Norges støreste selskaper. De siste tre har han tilbragt i finansbransjen, som forretningsutvikler, hos Gjensidige og Storebrand.

- John Eivind er ikke bare en av de mest vellykkede gründerne innen digitale kundeopplevelser, han er også en lidenskapelig og dyktig designer. Med hans øyne på våre kunders digitale flater, vil vi kunne bli mer enn bare konkurransedyktig på det feltet. Ambisjonen er å være best, sier Leinders-Krog.

X.Y.0.1 ble etablert i 2018 og er et merkevareselskap med fokus på utvikling av norske og internasjonale selskaper. De har også en rekke startups i porteføljen.

Hallén kommer inn som fjerde partner i selskapet som har åtte ansatte, og får ansvar for å videreføre og bygge deres satsning på design som en strategisk bærebjelke i forretningsutviklingen.