Denne uken har Datatilsynet varslet selskapet om boten etter at det ble truffet vedtak om det, skriver NRK. Disqus har rett til å komme med et motsvar. Botens størrelse tilsvarer 15 prosent av selskapets omsetning i 2018.

Tilsynet startet sine egne undersøkelser etter at NRK i 2019 avdekket at kommentarfeltsystemet Disqus delte informasjon om nettbrukerne med markedsføringsselskaper. Opplysninger om hundretusener av nordmenn, som ble sporet i det skjulte, ble delt. Flere medier brukte diskusjonsplattformen.

– Budskapet er at vi ser på dette som en alvorlig sak, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet.

Sporingen skal ha skjedd fordi Disqus ikke kjente til at Norge innførte den felleseuropeiske personvernreguleringen GDPR i 2018. Det tok 511 dager før også Norge ble tatt inn i selskapets systemer for dette og tidligere innsamlet informasjon ble slettet.

Morselskapet Zeta Global har ikke svart på NRKs henvendelser.

(©NTB)