Etter flere dager med spekulasjoner, gjorde Amazon kjøpet av filmstudioet MGM offisielt onsdag ettermiddag norsk tid. Den amerikanske ehandels- og teknologigiganten legger 8,45 milliarder dollar på bordet for selskapet. Det utgjør i overkant av 70 milliarder kroner med dagens valutakurs.

Dette er det nest største kjøpet Amazon noensinne har gjort etter kjøpet av Whole Foods for 13,7 milliarder dollar i 2017.

Ifølge Variety teller MGMs katalog mer enn 4000 filmer og 17.000 TV-programmer, og kjøpet settes i sammenheng med Amazons satsing på Prime Video, som er deres Netflix-konkurrent.

- Den virkelige finansielle verdien bak denne avtalen er skattekisten av rettigheter i den dype katalogen som vi planlegger å friske opp og utvikle sammen med MGMs talentfulle team, sier sjefen for Prime Video og Amazon Studios, Mike Hopkins ifølge Variety.

Disse rettighetene inkluderer Pink Panther, Rocky og James Bond, men - som Variety også påpeker - har ikke MGM full kontroll over agent 007. Disse rettighetene deler de med Eon Productions, med Barbara Broccoli og Michael G. Wilson i spissen.

Filmkatalogen til MGM består for øvrig av titler som «Basic Instinct», «Poltergeist», «Robocop», «Nattsvermeren» og «Lovlig Blond». På TV-seriesiden får Amazon kloa i «Fargo», «The Handmaid's Tale» og «Vikings».

Nyheten kommer en drøy uke etter at det ble kjent at Warner Media og Discovery slår sammen sine film- og TV-virksomheter til et nytt selskap.

Les mer: Tidligere TVNorge-sjef om den nye TV-kongen: - Han blir utvilsomt en av verdens mektigste medieledere