Hafslund Eco har gjennomgått en rekke strukturelle endringer de siste årene, ikke minst fusjonen mellom Hafslund og E-CO Energi for tre år siden, i tillegg til etableringen av krysseierskapet med Eidsiva Energi i forfjor. Hafslund Eco har kun har eksistert i dagens form i noen år, men selskapets historie strekker seg tilbake til 1892.

Kommunikasjonssjef konsern i Hafslund Eco, Mathias Reierth, sier i meldingen at de i tråd med sin ny strategiske retning, har ønsket å utvikle en ny visuell identitet som står bedre til selskapets mål og ambisjoner.

- Den nye identiteten skal selvsagt hjelpe oss til å kommunisere bedre med våre viktigste interessenter. Samtidig skal den bidra til å få en helt ny organisasjon til å føle seg som ett lag, i tillegg til å gi rom til både det solide og ærverdige, og det litt sprekere og innovative. Denne dualiteten synes vi er godt ivaretatt, sier kommunikasjonssjef Reierth.

Designrådgiver Tonje Jæger i Try Design sier at utgangspunktet for rebranding-oppgaven var klar: Den nye identiteten måtte ha lang levetid og fungere godt på alle flater. Resultatet ble konseptet «Nye horisonter».

- Våre designere har prøvd å oversette visuelt at både Hafslund, Eco og andre innfusjonerte selskaper har hatt en sentral rolle i å forme samfunnet vi i dag lever i. Samtidig har selskapet et klart mål om å fortsette å forme Norge i fornybar retning. Selve logosymbolet er en speiling av en demning og landskapet som omgir oss, i både fysisk og overført betydning. Det er designet for å fungere godt på tvers av fysiske, trykte og digitale flater - og ha potensiale for animasjon, sier Jæger.

Les også: Tar opp kampen om reklamekundene - henter ny leder fra Try-huset