Kolonial.no, som ved månedsskiftet bytter navn til Oda, ligger an til å omsette for en halv milliard kroner mer i år enn i fjor - totalt 2,5 milliarder kroner, skriver Shifter. 

Ifølge nettstedet gjør selskapet nå sin hittil største kapitalinnhenting – som skal tilsvare 2,23 milliarder norske kroner – og får inn Softbank og Prosus på eiersiden. Transaksjonen skal skje ved utstedelse av nye aksjer for én milliard kroner, i tillegg til nedsalg blant eksisterende aksjonærer og konvertering av gjeld.

Softbank og Prosus går inn med én milliard kroner hver. Førstnevnte eier 20 prosent av Alibaba, mens sistnevnte tidligere har gått inn i Kahoot. 

– Det er ikke tvil om at dette var en overtegnet runde, men vi valgte disse to, så da er det en hale av investorer som ikke kommer inn dessverre. Både Kinnevik og Rema ville delta med mer, men måtte gi plass, sier gründer og daglig leder i Kolonial, snart Oda, Karl Munthe-Kaas.

I følge Stifter skal Kolonial bruke pengene på å ekspandere virksomheten til Finland og Tyskland. 

Les også: Kolonial hadde 36 navn på blokka: - At Oda kommer med middagen, føler vi klinger bra