Vilde M. Horvei (32) er utdannet kunsthistoriker, og gjør et realt hopp fra jobben som konservator og kurator ved Munchmuseet når hun nå blir fast ansatt som journalist i Tek.no.

- Først og fremst er jeg lidenskapelig opptatt av teknologi, selv om jeg har jobbet mest med det i et kunstperspektiv. Men jeg har en innebygget barnlig glede av å teste og analysere hvordan ting fungerer og hva som fungerer best. Å få lov til å kombinere teknologi-interessen med sport- og friluftsliv er en drøm jeg trodde var helt usannsynlig, sier Vilde Horvei.

Tek.no er en destinasjon for nyheter, tester og guiding innen forbrukerteknologi. Redaksjonen består fra før av seks mannlige journalister.

- Hvordan ser du på det å komme fra en annen bransje og inn i journalistikken?

- Til tross for at jeg har vært skribent og kritiker i flere år er det en ganske stor forskjell mellom å kvalitetsvurdere kunst og teknologi, sport, og friluftsliv. Samtidig er både kunstfeltet og journalistikken like opptatt av å gjøre gode undersøkelser for å finne svar, og begge bransjer er opptatt av formidling, selv om journalistikken utvilsomt når flere, sier hun.

Avdelingslederen for området «Nisje» i VG, Atle Jørstad Wergeland, tror Horvei vil heve avdelingen på nye områder.

- Dette må vi i VG kunne kalle en sjokkovergang, og det er en overgang vi er veldig glade for! Vilde vil gjøre oss mer mangfoldige. Hun er skarp, og bringer med seg helt andre perspektiver enn vi har i redaksjonen fra før. I tillegg har hun meget god kunnskap om både forbrukerelektronikk og sport og friluft, som blir viktig for oss fremover. I en hverdag hvor teknologien kommer stadig tettere på oss, gjør Teks sterke fagmiljø VG mer relevante for brukerne. Brukerne på sin side, kan lese tester og saker skrevet med innsikt og en uavhengighet de kan stole på, sier han.

Horvei begynner i VG i juni.