De ferske kvartalstallene til strømmetjenesten Netflix viser at selskapet kun fikk fire millioner nye abonnenter i første kvartal.

Strømmetjenesten Netflix fikk fire millioner nye abonnenter i første kvartal. Den svake veksten skuffet analytikernes forventninger og investorene svarte med å sende Netflix-aksjen nedover.  Tallene var også svakere enn selskapets egen guiding.

Ved utgangen av første kvartal i år har Netflix nå knappe 208 millioner abonnenter, mot 204 millioner abonnenter ved utgangen av 2020.

- Vi i Mediavision har lenge pekt på at Netflix allerede har en høy penetrasjon, sier daglig leder i analyseselskapet Mediavision, Marie Nilsson, til Kampanje.

Hun følger utviklingen på det nordiske strømmemarkedet tett og peker på hvordan selskapets allerede sterke posisjon i Norden.

- Den allerede høye penetrasjonen i Norden forklarer hvorfor tilveksten til selskapet bremser opp. Samtidig har flere andre aktørere som for eksempel Disney etablert seg i Norden i løpet av året, noe som også øker konkurransen mellom de ulike aktørene, sier hun.

Ifølge DN forklarer Netflix i rapporten de skuffende veksttallene med den sterke koronaeffekten i 2020, og mindre nytt innhold i første del av 2021, grunnet korona-utsettelser i produksjoner. Netflix tror heller ikke at 2021 vil bli et like sterkt år som 2020, og sier de i andre kvartal forventer én million nye, betalende abonnenter.

- Det er helt enkelt flere som slåss om de gjenværende kundene og forsøker å etablere seg som tjeneste nummer to eller tre i husholdningene, sier Nilsson.

Selskapet hadde en omsetning i første kvartal på 7,16 milliarder dollar, men det var likefull en vekst på 24 prosent fra samme tid i fjor.