Teknologiselskapet Kahoot kjøper det norske selskapet Motimate, der Aller Media er største aksjonær. Det kommer frem i to ulike pressemeldinger fra selskapene selv. 

Avtalen har en verdi på mellom 25 og 27 millioner dollar, tilsvarende i overkant av 200 millioner kroner, ifølge Kahoot. 

– Vi gleder oss til å ønske Motimate velkommen til den voksende Kahoot-familien, sier Kahoot-sjef Eilert Hanoa i pressemeldingen.

Læringsappen Motimate har siden oppstarten i 2017 hatt en rivende utvikling, og leverer nå tjenester til mer enn 200 selskaper i over 35 land. 

- Jeg er svært stolt over utviklingen selskapet Motimate har hatt de siste årene. Jeg er også trygg på at Kahoot er en eier som kan bistå Motimate i videre internasjonal skalering og vekst, sier styreleder i Motimate, Anette Nordskog fra Aller Media.

Før børsåpning la Kahoot frem en markedsoppdatering for første kvartal. Der melder selskapet en vekst på 195 prosent fra samme periode året før.

Spin-off i Aller-konsernet
Motimate leverer en SaaS-basert (Software as a Service) læringsplattform for internkommunikasjon og opplæring. Motimate har i dag over 130.000 brukere og kunder som DNB, Apotek 1, Jernia og Rema 1000 i Norge.

Motimate startet opprinnelig som et spin-off produkt fra et av Aller Medias datterselskaper i 2017. De siste årene er det gjort flere emisjoner for å sikre tilstrekkelig ressurser til skalering av selskapet.

Les mer om Kahoot: Skal ha en milliard i omsetning I 2022: - Vi bruker null kroner på markedsføring

Gründerne casher ut
Gründerne bak Motimate er Rolf Risnes og Lars-Petter Windelstad Kjos. Risnes er per i dag administrerende direktør i selskapet, mens Windelstad Kjos er produktdirektør. Risnes og Windelstad Kjos satt med en aksjeandel på rundt 12,9 prosent hver. Det innebærer at de sitter igjen med i overkant av 20 millioner kroner hver etter salget av selskapet, skriver Dagens Næringsliv