Navn: Hans-Petter Nygård-Hansen

Alder: 49

Stilling: Historieforteller, innholdsskaper og kommunikasjonsrådgiver

- Hva blir det neste Clubhouse?

- Twitter er mest nærliggende til å «ta Clubhouse ned fra tronen» med Spaces. Men de kommer til å møte konkurranse fra Facebook, Slack, Instagram og ikke minst Microsoft, hvis kjøpet av Discord blir godkjent. Selv om Clubhouse-hypen har gitt seg, tror jeg fortsatt på lineær lyd i en eller annen form.

Bypåske eller fjellpåske?

- Påsken går inn i rekken av kansellerte hytteturer som følge av pandemien og stadig strengere smittevernsråd og ikke minst regler. I motsetning til enkelte politikere som er «flinke» til å tøye og tolke råd og regler i sin favør, har vi valgt å følge dem til punkt og prikke. Derfor blir det hjemmepåske. Så lenge byen er død, frister det ikke å gå tur i byen. Heldigvis er vi velsignet med fantastisk natur på alle kanter. Påskeplanen er å gå flere turer. Både med min kone og våre barn, men også et par turer alene. For første gang i mitt liv skal jeg overnatte i telt i snø. Og det uten at jeg egentlig har 100 prosent riktig utstyr til det. Men det er viktig å «leve litt på kanten» også

- Hva spiser og drikker du i påsken?

- Selv om vi blir hjemme er det enkelte tradisjoner som er viktig å holde ved like. I alle fall enn så lenge. Min kone er ikke bare helt rå på markedsføring og merkevarebygging, men hun er Masterchef-materiale på kjøkkenet. Årets påskelam er kjøpt og betalt og blir levert i god tid fra Kolonial. Utover det vil det nok gå litt i asiatisk mat og gjerne et par øl fra Japan.

- Hvilken strømmetjeneste er best akkurat nå?

- Den beste strømmetjenesten endrer seg i takt med det beste innholdet. På lørdager er den beste strømmetjenesten utvilsomt TV 2 Sumo. «Kompani Lauritzen» er en fryd for både sinn og sjel. På torsdager er Discovery+ den beste tjenesten for da kommer det ut nye episoder av «4-stjerners middag». I ukedagene ellers er Viaplay min favoritt. De har utrolig mange gode filmer og serier, og akkurat nå er det påskekrimmen «Den som dreper» med Norges kuleste skuespiller, Tobias Santelmann, som opptar oss.

- Hvem heier du på i debatten mellom PR-byråene og Trygve Slagsvold Vedum og hvorfor?

- Det er kanskje å gå litt for langt å si at jeg heier på noen som helst. Derimot registrerer jeg at nettopp Trygve Slagsvold Vedum trenger gode PR-byråer og PR-rådgivere generelt for å svare på spørsmål som krever mer enn en god latter og et par «sentralisterte kaffelatté-spark mot Oslo-eliten».

- Bør Norge gå inn for en boikott av fotball-VM i Qatar? Hvorfor/hvorfor ikke?

- 100 prosent ja. For det første burde aldri Qatar blitt tildelt fotball-VM. Ei heller en rekke andre idrettsarrangementer som de har fått tildelt og arrangert i løpet av de siste årene. Jeg registrerer at flere snakker om å endre holdninger fra innsiden ved å delta. Det har jeg liten eller ingen tro på når det kommer til disse diktaturene som «spiser menneskerettigheter» til frokost. Vi burde heller ikke stoppe med Qatar, men boikotte også OL i Beijing og alle andre idrettsarrangementer som til de grader bryter med alt av menneskerettigheter og menneskesyn. Det er et stort problem og et voksende paradoks at demokratier sliter, samtidig som de samme demokratiene gir diktaturene legitimitet ved å tildele dem det ene idrettsarrangementet etter det andre. Det gjøres samtidig som vi vet hva motivet er og ikke minst hva kostnaden er for de menneskene som er direkte og indirekte involvert.

- Tror du folket kommer til å tilgi Erna Solbergs sushi-bursdag og Ap-toppenes nachspiel, og hva mener du er årets koronaflause så langt?

- Tilgi er en ting. Å glemme er en annen. Og det er lett å tilgi det man har glemt. Mange glemte nok Ap-nachspielet i Bodø etter at sushi-Erna tok over stafettpinnen. Så langt er det vel sydenturistene som nekter å ta inn på korona-hotell som er mest nærliggende til å ta over stafett-pinnen fra Solberg. Men jeg vil anta at sushi-saken til Solberg vil henge over henne i en lengre periode. Mest av alt fordi både mediene og ikke minst hennes politiske rivaler vil «gjøre det de kan for egen vinning.

- «Kompani Lauritzen», «71 grader nord» eller «Ex on the Beach - Afterski», hvilken realityserie ville du valgt å delta i og hvem ville du hatt med deg?

- Det svaret er enkelt. «71 grader nord», hver dag! «Kompani Lauritzen» krever at du er kjent. «Ex on the Beach» krever at du er ung, singel og barnløs og ikke bekymret for ditt eget omdømme og fremtid. «71 grader nord» hadde ikke bare gitt meg nye naturopplevelser, men også gitt meg mange nye utfordringer og erfaringer. Og skulle jeg tatt med meg noen på 71 grader nord, så måtte det blitt min gode venn, bransjekollega og -konkurrent, YouTube- og podkast-makker, Eirik Norman Hansen.

- Hvem kom best og verst ut av Oprah Winfreys intervju av Meghan og Harry?

- Meghan og Harry kom selvsagt best ut. Og det skulle jo bare mangle med tanke på hvor regissert denne «åpne» samtalen med Oprah Winfrey var. Dette var mest av alt content marketing for de tre involverte. Samtidig som det var et godt eksempel på hvordan medier kan manipulere publikum ved å ikke inkludere alle involverte parter.  Jeg brukte ikke altfor mange kalorier på dette intervjuet, selv om det fikk meg til å huske tilbake til 2019 og «Lindmo-intervjuet» med Haddy Njie.

- Hva er ditt personlige mål for år to av koronapandemien?

- Mitt personlige mål er å holde ut. Enkelt og greit. Samfunnet vil åpnes igjen. Vi kommer til å dra på seminar, konferanser, konserter og idrettsarrangementer igjen. Jeg kommer til å holde foredrag og være konferansier igjen. I mellomtiden skal jeg holde ut. Livnære meg med andre oppdrag. Oppdage Norge med sekk på ryggen. Alene, men også sammen med barna mine og gode venner. Alt ettersom hva som er gjeldende råd og regler også skal jeg fortsette å lage YouTube-videoer, podkast-episoder og artikler. Jeg skal lese, kommentere, engasjere og helt sikkert provosere og irritere.