Teknologiselskapet Try Pearl er eid av reklamebyrået Try og SAP-partneren Pearl Group. Daglig leder i Try Pearl, Kaare Øystein Trædal, forteller at koronasituasjonen har endret nordmenns handlemønster dramatisk.

- Try Pearl ble etablert for å møte et økende marked innen netthandel og brukeropplevelser, sier han.

Nå har de startet enda et selskap, denne gangen i Riga. Selskapet har allerede fått sin daglige leder, Ilze Tenase, som skal bygge et lignende miljø for markedet i Sentral-Europa. Hun kommer fra stillingen som leder for kundeopplevelser i Latvias ledende byrå Cube.

- Vi etablerer oss i Riga for både å få tilgang til mer kompetanse, og for å ta del i veksten som også skjer i Norden og Sentral-Europa, sier daglig leder i Try Pearl, Kaare Øystein Trædal.

En undersøkelse gjennomført av Anfo viser at 70 prosent opplever det som vanskelig å få til gode kundereiser. Det er her Trædal mener markedet ligger.

- Alle vet at Amazon kommer i full fart. Den beste måten å møte dette på er å tilby enda bedre kundeopplevelser og brukerreiser, legger han til.

Les også: North Alliance-eier vil bli større på ehandel – kjøper tech-partneren til Try

Følger konkurrenten østover
Konkurrenten NoA Ignite har lenge holdt til i Polen. På spørsmål om det er østover slaget står for norske tech-byråer, svarer Trædal:

- Det er en viktig del av dette. Det handler både om å ha nærheten til markedene og få tilgang til riktig kompetanse.

Han mener det er mange likheter mellom Try Pearl og NoA Ignite, men legger til:

- Den største forskjellen er nok at vi har startet opp i det store digitaliseringsåret 2020 og rigget oss veldig etter det.

Kraftig vekst for ehandel
Forretningsmagasinet McKinsey Quarterly fastslår at antall mennesker i USA som har kjøpt minst én vare i løpet av 12 måneder har gått fra drøye 15 prosent i 2019 til nesten 35 prosent i 2020.

- Morgendagens vinner er de som bryter ned siloene mellom IT og markedsføring, mener Trædal.

Videre skriver magasinet at «å gå tilbake til den samme gamle tingen er en tapende strategi», og «de sterkeste selskapene gjenoppfinner seg selv ved å omfavne pandemidreven endring».

Try Pearl har hatt en inntektsvekst på 700 prosent fra august i fjor til februar i år, ifølge Trædal. Selskapet passerer 40 ansatte i løpet av noen uker.

Blir sjef i Riga:

Ilze Tenase blir daglig leder i Try Pearl sin satsning i Riga.