Nye byråoppkjøp var med å sende omsetningen til det nordiske byrånettverket North Alliance (NoA) i taket og da selskapet nylig la frem sine tall hadde omsetningen skutt fart til 1,5 milliarder kroner.  Mye av veksten skyldes at performance-drevne mediebyrået Proletar hadde kommet inn i portefølkjen. I dag er byrået døpt om til NoA Connect, blitt nordisk og fått inn stadig flere folk.

- Det er utrolig kult det NoA Connect driver med. Veksten er et eget kapittel, men det som er viktig for hele NoA er at Connect går foran og viser hvor effektivt og viktig det er å jobbe på tvers av fagområder. Strategisk bruk av data i markedsføring er en ting, men når vi satser så sterkt på NoA Connect så er det også fordi helhetlig kundeutvikling blir stadig viktigere, sier den nye arbeidende styrelederen i NoA, Thomas Høgebøl som kaller selskapet for «vekstraketten i The North Alliance».

Les også: Byrågiganten NoA øker omsetningen til 1,5 milliarder – samtidig skjer det store endringer i toppen

Ny leder og nye ansatte
I Norge er det Andre Aidar Gurrik som er fersk leder og det for stadig flere ansatte. NoA Connect har i Norge vokst fra ni ansatte til 15 det siste halvåret og de neste månedene er planen å hente inn enda seks nye.

Noen av de sist ankomne er Øystein Vinje, som har ti års erfaring fra Komplett-gruppen. NoA har også nylig hentet Kristin Møllerplass, som kommer fra Norwegian Reward.

Leder for NoA i Norge, Kim Ydse Krogstad, forteller at Gurrik som ny leder for NoA Connect i Norge, satte fart i den lønnsomme og viktige utviklingen av selskapet, fra et performance-selskap til et bredere fagmiljø med kundeutvikling som forretningsområde.

- André har virkelig satt tempo på både salg, fag og folk. Og han gjør det på en måte som er helt i tråd med hvordan NoA løser komplekse oppgaver for kundene våre, både i Norge og i Norden. Nemlig å rive faglige skillevegger, samle dyktige fagfolk og koble kommunikasjon med kundeopplevelse, kreativitet med data, og design med teknologi, sier Krogstad.

- Noe av budsjetten flyttes til kunden
NoA Connect jobber blant annet med å kjøpe og plassere digitale annonser det være seg på display, programmatisk og video for store kunder som Bank Norwegian, Kolonial.no og Finn.no. Som et mediebyrå blir dermed omsetningen i selskapet høy. I 2020 endte den på hele 320 millioner kroner selv om det var litt ned sammenlignet med 2019 da tilsvarende omsetning var på rundt 350 millioner kroner.

- Det er viktig å huske på at nedgangen i omsetning har lite å gjøre med inntektene til byrået å gjøre. Byråinntekten vår går opp, men noe av markedsbudsjettene flyttes over på kunden. Det er en kombinasjon av at vi får kunden til å ta kontroll på dataene sine og at det gjøres mer in house, sier daglig leder for NoA Connect i Norge, Andre Aidar Gurrik til Kampanje.

- Kundene tar over mer av jobben selv?

- Nei. Vi gjør fortsatt jobben, med kunden blir mer som en plattformeier og det blir et juridisk skifte, men samtidig vokser vi både i antall hoder og i byråinntekt, sier han.

Øker byråinntekten
Gurrik ønsker ikke å være konkret på hva omsetningen er ventet å ligge på i 2021, men sier han ikke tror omsetningen vil gå «videre ned» for byrået. Byråinntekten for 2020 landet på 17,5 millioner kroner, mens tilsvarende inntekt i 2019 var på 14,7 millioner kroner.

NoA Connect i Norden leverer også sterke tall, ifølge Gurrik. Trenden med vekst fortsetter i 2021 og NoA forventer nå 50 prosent samlet vekst. Bruttodriftsresultat har siden 2018 tredoblet seg 2018, fra fem millioner kroner til 15 millioner kroner i Norden.

- Når du ser fagområdene datadrevet markedsføring, CRM, lojalitet og personalisering litt fra høyden, så får du øye på noen utrolig viktige synergier på tvers. Men i tillegg til overblikket, så må du tilføre kundekompetanse fra ulike hold. Da først forstår du hele kundereisen. Og på den måten kan vi være med å lage riktig strategier for våre oppdragsgivere, slik at de klarer å utvikle eksisterende kunder. Der ligger nok hemmeligheten, sier Gurrik.

Les også: Solgte byrået sitt til North Alliance – nå gjør han seg klar til å slutte i selskapet