2020-tallene til Amidays ble en all-time-high for omsetning, byråinntekt og driftsresultat, tross korona-utfordringer. Siden oppstarten i 2016 har omsetningen gått fra null til 34 millioner kroner.

Selv om 2020 ble krevende på mange måter kan det relativt ferske byrået Amidays melde om sterke tall tross alle utfordringene med korona. Amidays-gründer Jakob Skåltveit sier året ble en «viktig stresstest på både kultur, forretningsmodell og nye tjenester.»

- Prioritet én gjennom hele pandemien har vært å passe på hverandre. Deretter å hjelpe våre oppdragsgivere gjennom krisen på alle tenkelige måter. At alle internt har vært genuint opptatt av at vi sammen med kundene raskt skulle klare den helt nødvendige omstillingen, var mye av årsaken til at året landet forholdsvis trygt, sier Jakob Skåltveit, som også er daglig leder i Amidays.

Byråinntekten for 2020 økte fra 13,5 millioner kroner mot 8,7 millioner kroner i 2019.

Nå ser han frem til å starte det nye året og har allerede flere nye personer fra flere av de ledende mediebyråene.

De nye ansatte er Kristoffer Andreassen som kommer fra GroupM, Hanna Strand Hedemark og Håkon Sund Nor som kommer fra Red Dentsu X og Erik Egeriis med bakgrunn fra eget netthandelsselskap.

- Amidays representerer en byråtype som er godt rigget for fremtidens behov på annonsørsiden, slik jeg ser det, sier Kristoffer Andreassen.

Gjennom 2020 ble fordelingen mellom konsulentvirksomheten og den operasjonelle gjennomføringen av datadreven annonsering videreført. Rundt 30 prosent av byråinntektene til Amidays kom fra rådgivningsoppdrag, mens de resterende 70 prosentene kom fra løpende digital annonseringsbistand.  

2020 banet også vei for den første bistanden til kunder som ønsket vekst i andre markeder enn Norge. QiCraft valgte Amidays som byrå i både Norge og Sverige for rådgivning og annonsering av treningsutstyr som selskapet forhandler for den globale aktøren Technogym. Det børsnoterte teknologiselskapet Techstep ASA fikk bistand til videre vekst i Sverige, i tillegg til å adressere bedriftsmarkedet i Norge.

Her ser du tallene til Amidays for 2020. Alle tall i MNOK. 

Amidays 2020 2019 Endring i %
Omsetning 34,0 23,4 + 45
Driftsresultat 2,4 1,9 + 26
Resultat før skatt 2,4 1,9 + 26

 

Nye i Amidays:

Kristoffer Andreassen, Håkon Sund Nor og Hanna Strand Hedemark er tre av de nye ansatte i Amidays. - Amidays representerer en byråtype som er godt rigget for fremtidens behov, sier Kristoffer Andreassen.