Camilla Watz Johannessen har forlatt stillingen som administrerende direktør i 657 Oslo, Norges største coworking space for kreative entreprenører.

- Etter to spennende og morsomme år i 657 Oslo var mye av det arbeidet vi hadde satt oss fore at jeg skulle gjennomføre gjort, og det ble det tydelig for meg at jeg ønsket å jobbe enda tettere med gründerne fra et solid kompetansemiljø som er sterkt tilknyttet oppstart- og vekstsegmentet via sin kundeportefølje, sier Johannessen i en melding.

- Superblaise har samme eiere som 657 Oslo, der Anniken Fjelberg, Joachim Levin og Preben Sander er majoritetseiere. Da er det litt lettere å bytte jobb, jeg beholder jo mange av kollegaene jeg liker å jobbe med, fortsetter Johannessen.

Hun mener det har skjedd utrolig mye spennende på startup-scenen i Norge de siste årene, og at 657 Oslo har spilt en viktig rolle i byggingen av økosystemet og ført til tilvekst av oppstart-selskaper.

- Nå ser vi at mange selskaper knekker vekstkoden, og det er i denne fasen Superblaise er veldig gode: Å transformere en produktidé, starten på kommersialisering og stor gründer-entusiasme om til en tydelig merkevare og en spisset kommunikasjon, noe som er avgjørende for å kunne lykkes med videre vekst og nå ut internasjonalt. Vi ser også at vi kan bruke vår erfaring med oppstart-og vekstselskaper inn i arbeidet med etablert næringsliv, og dermed utfordre og videreutvikle tradisjonell tankegang hos disse til å matche nye spilleregler og muligheter, sier Johannessen.

Skal jobbe med kundestrategi
Johannessen er utdannet siviløkonom ved University of Lausanne og London School of Economics, og jobbet i Tag Heuer i Sveits en periode etter studiene. Deretter jobbet hun flere år mer merkevarebygging i Orkla og Nidar, etterfulgt av Suburbia.

I 2010 ble Johannesen gründer av og partner i JCP Ignite og var en del av ledergruppen. Etter syv år forlot hun JCP Ignite for å bli Executive in Residence på StartupLab Oslo, hvor hun var mentor og rådgiver for gründermiljøene tilknyttet StartupLab.

I Superblaise jobber Johannessen nå med med å utvikle strategier for kunder som Virke, Terp, reMarkable, Common og SensCom.

- Jeg setter stor pris på å kunne bruke tidligere erfaring fra reklamebransjen og kombinere det med min nye innsikt i oppstarts- og vekstmiljøet i Norge. Å kunne hjelpe tidlig fase-selskaper og etablert næringsliv med å finne riktig retning for strategi og merkevare er veldig givende, fordi vi ser at det er utrolig verdifullt for selskapene med tanke på videre vekst, sier Johannessen.

Hun legger til at hun er ekstremt imponert av de nye kollegaene sine, og lærer av dem hver dag.

- På den ene siden erfarne strateger med bred kompetanse som blir høyt verdsatt av kundene våre, på den andre siden unge, kreative talenter som skaper fantastiske og innsiktsfulle løsninger, sier hun.

- Passer godt inn hos oss
Daglig leder i Superblaise, Joachim Levin, sier at det er i krysningspunktet mellom forretningsstrategi, merkevarebygging og kommunikasjon Superbalise er best.

- Vi skal ikke være et reklamebyrå, og legger enormt mye engasjement og tid i å tenke fremtidig verdi for våre kunder. Det er krevende ikke å være kortsiktig, det finnes ikke quick fixes. Derfor passer Camilla så godt inn hos oss, hun er ansvarsfull og evner å se de store linjene, sier han.

Han legger til at de er et lite miljø med spisskompetanse, som lever av tilliten de får.

- Da kommer man ikke unna resultatene, og de mener vi oppnås aller best gjennom prosesser som ikke bare resulterer i eksterne uttak, men organisatoriske og strategiske endringer som skaper de riktige endringene og fokuset over tid. Da må du virkelig forstå kundene dine. Dette har vist seg å være en gull-oppskrift for oss i året som har gått. Selv om 2020 har vært vanskelig for mange, er det for andre et enormt mulighetsrom. Da trengs gode rådgivere, sier Levin.