Digitalbyrået Simpleness er i dag mest kjent for kode, design og digital markedsføring. Med en ny tilnærming til hele kundereisen skal de nå spisse seg mot det som skaper lønnsom vekst for kundene.
 
Partnerne i byrået ville finne ut av hva de kunne få til hvis de fikk ansvaret for hele prosessen. Da startet de sengetøymerket Myyk, som har hatt 25 ganger vekst på kun seks måneder.
 
- En helhetlig tilnærming til kundereise var mye av bakteppet til at vi høsten 2019 lanserte vårt eget sengetøymerke. Det var vår pilot for å teste og utvikle tilnærmingen vår, og for å se hva vi kunne oppnå når vi hadde full kontroll over alle stegene i kundereisen, sier partner Jonas Brusselmans.
 
Simpleness ser at tilnærmingen de har utviklet kommer kundene til gode. Derfor har de den siste tiden rigget seg mer mot tjenester som går direkte på å skape vekst.
 
- Vi ønsker primært å jobbe med nettbutikker og merkevarer som selger produktene sine direkte til konsument på nett, sier Tony Næss, også han partner i byrået.
 
- Mer relevant enn noen gang
Partnerne legger ikke skjul på at de vil lage flere merkevarer med samme verdikjede som Myyk. Nå ansettes Kim Gerhardsen som ny byråleder, mens Brusselmans og Næss starter et eget selskap.
 
Da Gerhardsen hørte om hvordan byrået hadde utviklet og vokst sin egen interne merkevare, så han umiddelbart potensialet for å ta denne tilnærmingen ut som byråtjenester i markedet.
 
- Med den digitale utviklingen retailmarkedet står ovenfor, kommer flere merkevarer til å ta kontroll over egen kundereise ved å selge direkte til konsument. Vår tilnærming er mer relevant enn noen gang, sier den nyansatte byrålederen.
 
Han kommer fra en rolle som strategisk rådgiver i HyperRedink, og var ifølge partnerne i Simpleness akkurat den profilen de lette etter.
 
- Kim var akkurat den type profil vi så etter for å lede Simpleness videre i sin utvikling. Han har en fin kombinasjon av energi, strategisk kløkt og digital forståelse, sier Næss.
 
Ansettelsesprosesser i gang
Byrålederen skal håndtere det kommersielle og strategiske i byrået fremover, men er ikke alene om å drifte skuta. Nora Gaupseth tar over den daglige driften som daglig leder.
 
- Jeg gleder meg. Vi har ambisjoner om å vokse sammen med kundene våre, og ansettelsesprosesser er alt i gang, sier Gaupseth.
 
Brusselmans forteller at det ikke var noen tvil om at Gaupseth var passende for rollen som daglig leder.
 
- Nora har alltid hatt stålkontroll, og har ledet utallige prosjekter i Simpleness, sier han.
 
I dag jobber byrået med flere etablerte merkevarer som Rema 1000, Follestad, Dyreparken i Kristiansand, Jernia og Diemme. De har også andre spennende prosjekter som legetjenesten Maja, eid av Legevisitt, og sin egen DTK-merkevare Myyk.