Markedsføringsteknologi - eller martech på fagspråket - blir stadig viktigere for norske selskaper, ikke minst i møte med internasjonale giganter som Amazon og stadig nye personvernregler. Det har en rekke norske gründere skjønt, og Martin N. Evensmo, daglig leder og gründer av byrået Springboard Martech, som også har eierandeler i flere martech-selskap, anslår at det finnes rundt 400 nordiske martech-selskaper og rundt 100 norske som utvikler og selger sin egen markedsføringsteknologi.

- I tillegg kommer alle selskapene som kjøper og bruker teknologien, samt et stort antall byråer. Om vi tillegg tar hensyn til at mange av selskapene vokser svært fort, er det ingen tvil om at dette er et område som fortjener mye oppmerksomhet, sier Evensmo.

Han har tatt på seg jobben med analysere markedet og finne frem til de 12 mest lovende selskapene på det norske markedet. Og for å klare det, har han fått med seg Charlotte Gretter fra Omnicom Media Group, Anett Nylander fra Fullstakk Marketing, Bendik Heiberg fra Curamando, og Steinar H. Nygaard, selvstendig e-handelskonsulent.

- Hva har vært motivasjonen deres?

- Vi er alle en grunnleggende interesserte i martech, og det er noen martech-selskaper vi hører om hele tiden. Så vi hadde lyst til å finne de neste spennende selskapene. Du må gjerne kalle det litt nerdete, men det har vært veldig lærerikt, sier Evensmo.

Sammen har de gått gjennom 95 selskaper og endt opp med en liste på 12 stykker - som de mener er de mest lovende av dem.

For å komme dit har de valgt å utelate selskaper som ble etablert før 2011. Selskaper som hadde under én million kroner i omsetning i 2019, negativ vekst fra 2018 til 2019 og fem ansatte eller mindre er også utelatt.

- Vårt mål har vært å finne teknologiselskaper som vi mener virkelig vil få sitt gjennombrudd i året som kommer. Selskapene har tekniske løsninger som kan konkurrere på det internasjonale markedet og utfordre de globale tech-selskapene, nå handler det om å selge det man har skapt, forklarer Charlotte Gretter.

Konsulentselskaper med en del egenutviklet teknologi er også fjernet, herunder reklame-, web og data science-byråer. Det samme gjelder selskaper med mer enn 50 millioner kroner i omsetning og selskaper som har gjennomført store emisjoner. Det inkluderer velkjente selskaper som Sanity, Brandmaster, SuperOffice, Foto Ware, Unacast, Link Mobility, Meltwater og Enonic.

- Dette er selskaper som for lengst har fått sine gjennombrudd og som er godt kjent. Juryens mål har ikke vært å slå inn åpne dører, men å løfte frem de nye og fremadstormende selskapene som nå virkelig begynner å få fart, sier Gretter.

Den selvoppnevnte juryen har vært:

  • Charlotte Gretter (Head of Technology i Omnicom Media Group)
  • Anett Nylander (Senior Growth Manager i Fullstakk Marketing)
  • Bendik Heiberg (seniorrådgiver og martech-ansvarlig i Curamando)
  • Steinar H. Nygaard (selvstendig e-handelskonsulent)
  • Ole Martin N. Evensmo (daglig leder og gründer av Springboard Martech)
  • To av jurymedlemmene, Evensmo og Heiberg, har i tillegg eierandeler i noen av selskapene som har endt opp på listen. Det dreier seg om Lipscore og Cavai (Evensmo) og Inzpire.me. Evensmo forteller at de ikke har vært med på å vurdere selskapene de har andeler i.

Her er selskapene presentert i alfabetisk rekkefølge med juryens begrunnelser:

Bluestone (PIM)

«Bluestone leverer PIM-løsninger som hjelper til å organisere og analysere produktkatalogen og er i dag særlig relevant for nettbutikker med stort sortiment. Med sine ca. 100 ansatte er kanskje ikke Bluestone lenger noen «scale up» sett med norske øyne, men juryen tror selskapet vil ta nye store steg i året som kommer, mye takket være spennende strategiske endringer. Det virkelig store steget krever dog økt fokus på salg og markedsføring, der selskapet frem til nå har holdt en lav profil. Selskapet har sin opprinnelse i Tønsberg-byrået Webon. I 2015 innså eierne at de ikke var rigget helt for fremtiden. De etablerte derfor et helt nytt selskap som skulle være et disruptivt PIM-verktøy med stort fokus på API’er, SaaS-inntekter og en egen markedsplass for tredjepartsteknologi. Da eierne hadde testet dette lenge nok, ble de to selskapene slått sammen til Bluestone. Ved utgangen av 2019 hadde selskapet 19 kunder. Inkludert stort og smått består listen nå av 45 betalende kunder. Dette er i hovedsak enterprise-kunder. Selskapet er fortsatt gründereid. Bluestone vil ikke kommentere eventuelle emisjonsplaner i 2021.»

Cavai (adtech)

«Cavai er et norsk selskap som har flyttet chat-boten inn i bannerannonsen for å gjøre annonsene konversasjonelle og dermed forbedre brukeropplevelsen og effekten. I en stadig mer datahungrig bransje synes juryen det er interessant å se en aktør som tar et tydelig standpunkt og ikke samler eller benytter seg av brukerdata. Selskapet ble stiftet i 2017 og har brukt årene siden det på å bygge plattform og vokse sammen med kundene sine. I dag har Cavai med 42 ansatte tilstedeværelse i Norden, Benelux, Tyskland, Storbritannia, Spania, Singapore og fra nyttår i USA. Kunder som Nordea, Telia, HBO og Orkla har bidratt til en estimert omsetning for 2020 på ca 15 millioner kroner. Selskapet planlegger en «større» emisjon i 2021, mulig notering på Euronext Growth (tidligere Merkur Market) og å bli lønnsomme. Har blant annet Investinor, Try og Stayer Invest på eiersiden.»

Checkin (event-håndtering)

«I Norge har vi en rekke løsninger for event-håndtering. Mest kjente er TicketCo, men Hoopla, Tikkio og sist, men ikke minst, Checkin gjør det også bra. Kristian Løining etablerte Checkin allerede i 2009 etter å ha erfart hvor krevende det kan være å håndtere påmeldinger til events og tilhørende fakturering. Selskapet var i praksis Løinings hobbyprosjekt frem til Roy Mersland og Kjell Ingvar Torvik gikk inn i Checkin i 2017. Sammen har trioen virkelig fått fart på selskapet. Selskapet omsatte i 2019 for nesten åtte millioner kroner og lå an til 80-90 prosent da Norge ble korona-stengt 12. mars. Til tross for at Checkin har målrettet sin teknologi mot en bransje som har hatt det knalltøft i år, ligger selskapet an til en omsetning på seks millioner kroner og et nullresultat i 2020. Ifølge selskapet har de har fått 400-500 nye kunder siden pandemien (i hovedsak arrangører av mindre fysiske events og digitale konferanser). Checkin opplyser om at de har god likviditet i selskapet og med en corona-vaksine rett rundt hjørnet, har vi stor tro på at det Kristiansand-baserte selskapet som i dag teller ti ansatte, vil ta store steg i 2021 og forhåpentligvis også få litt fart på salget også utenfor Norges grenser.»

Inzpire.me (influencer marketing)

«Inzpire.me er en plattform for skalering av influencer-markedsføring. Selskapet startet opp i 2016 og tilbyr en heldigital løsning, der merkevarer og byråer kan søke opp, booke, håndtere og rapportere på influencer-kampanjer. Inzpire.me har klart å bygge teknologi som har løftet influencer-markedsføring fra å være svært tidkrevende, lite transparent og vanskelig å rapportere på, til noe man kan få til gjennom noen få tastetrykk. Du finner de aller fleste av Norges influencer-profiler på inzpire.me, og til nå har annonsører og influencere samarbeidet på over 25.000 publiserte poster, stories og videoer i sosiale medier gjennom plattformen. Man betaler en månedlig sum for å bruke verktøyet og et påslag på budsjettet. Hoveddelen av inntektene kommer fra dette, til tross for at de også leverer noe rådgivning og bistand på kampanjer. Selskapet består av 34 ansatte med kontorer i Oslo, London og Riga og hadde en vekst på 88 prosent i omsetning fra 2018 til 2019. I 2020 forventer de nok en dobling av omsetningen fra året før, til tross for et utfordrende år med innskrenkede markedsbudsjetter hos de aller fleste av kundene sine.»

Kindly (digital shopping assistent)

«Kindly har i lang tid vært et intelligent og godt tilskudd til jungelen av chatboter og kundeservice-løsninger der ute. Nylig fusjonerte de med netthandelsaktøren Recheckit og styrket tilbudet mot nettbutikker. Dermed har de fått en produktportefølje som dekker en større del av den digitale kundereisen. De omtaler nå selv løsningen som «Your Personal Shopping Assistant» og har i praksis tre hovedprodukter: 1) Onsite Displays (kampanjer som trigges basert på atferd) 2) Digital assistent (automatisert inkludert manuell chat) 3) Glemt handlekurv-epost. Gründer Arash Saidi har allerede fått med seg et solid team med AI-spesialister, et in-house forskningsmiljø, samt en imponerende kundeliste med merkevarer som Rema 1000, DNB, FINN.no, Obos, Komplett, Elkjøp og Kahoot. Hele teamet sitter foreløpig i Norge, og er derfor raske på ballen til å bygge spesialtilpassede løsninger ved behov. I etterkant av sammenslåingen med Recheckit har det konsoliderte selskapet blitt betydelig styrket kommersielt og har som mål å nå 100 millioner kroner i omsetning i løpet av 2022 (i år omsetter de for ca. 50 millioner).»

Kobler (adtech)

«Kobler leverer en kontekstuell annonseplattform som samarbeider direkte med mediehus og annonsører. Verdiforslaget til Kobler er å knytte annonser opp mot relevant redaksjonelt innhold. På den måten blir annonsene relevante for målgruppen, samtidig som man bygger en troverdig og sterk merkevare, helt uten bruk av persondata. Dette gir ikke bare en konkurransefordel i en tid med økt fokus på personvern, men gir også god sporbarhet av annonseplasseringen. Når det gjelder innovasjon, jobber Kobler for tiden med en kampanjeanbefalingsmotor som bruker AI-teknologi. Kobler har så langt i år kjørt 400 kampanjer i Norge og 120 i Sverige. Planlegger å utvide til Europa (Frankrike, Tyskland + ytterligere tre markeder) og ligger an til en omsetningsøkning på 40 prosent i 2020.»

Lipscore (produktanmeldelser)

«Lipscore gjør det enkelt for kunder å skrive produktanmeldelser, noe som er særlig relevant for netthandelen. Lipscore startet opp i 2013, men først i 2016 satte de fart på salg og markedsføring. Nå har de rundt 100 kunder, i all hovedsak innen retail, blant annet Telia, Jernia, ARK Bokhandel og Coverbrands. Kundene er i seks land. Det er særlig verdt å merke seg at ca. 50 av kundene er nye siden august i år. Selskapet omsatte for rundt tre millioner kroner i 2019 og ser ut til å doble dette i 2020. Lipscore hadde seks ansatte ved inngangen til året, og hadde opprinnelig tenkt til å ansette flere i mars. På grunn av covid-19 ble dette utsatt, men fra august har seks nyansatte kommet inn dørene. I 2021 blir fokuset Sverige og i disse dager styrkes det svenske salgsapparatet. For å finansiere ytterligere vekst, opplyser selskapet at det muligens blir en emisjon i Q2/Q3 neste år.» 

Loopify (marketing automation)

«Loopify er en spinoff fra tech-selskapet Isave, og ble skilt ut for å være en rendyrket marketing automation platform med både sms, nyhetsbrev og landingssider. Her kan man skape manuelle og automatiserte kundereiser. Selskapet ble etablert i slutten av 2017, og har frem til nå jobbet med å utvikle løsningen. Flere kunder har blitt med fra Isave, og dermed har de allerede en god kundebase. I 2019 omsatte selskapet for 5,4 millioner kroner, og har hatt en forsiktig utvikling i 2020 og vil ende opp på rundt seks millioner. Det er dog knyttet store forventninger til 2021, som er året hvor løsningen skal lanseres fullt ut og fokuset dreies mot salg og markedsføring i store deler av Europa. En ferdig løsning, lav terskel for å komme i gang for kunder, sammen med en solid historikk, gjør at juryen tror at Loopify kommer til å gjøre det sterkt i 2021. Mye avhenger riktignok av at de får fart på digital markedsføring og får bygd opp et solid partnernettverk (både i Storbritannia og Sverige er dette igangsatt). Selskapet eies i dag av primært av daglig leder Stig Sætre og Gunnar Sande.»

Socialboards (kundeservice)

«Socialboards er en kundeserviceløsning for sosiale og digitale kanaler. Kundelisten inkluderer blant annet Telia, DNB, Brilleland, Sport1. Socialboards samler alle innkommende henvendelser fra en rekke kanaler på ett sted og gjør det enkelt å holde dialogen med kunder. Produkt, marked og kundeservice kan dele oppgaver og være oppdatert til enhver tid, og forbrukerne opplever et godt samspill med merkevaren. Kundene befinner seg hovedsakelig i Norge, men Socialboards har begynt å få noen kunder i Sverige og noen få andre land gjennom partnere. Gründerne av selskapet, Anne Kristine Grude og Erik Platou Lundquist, er fortsatt med, og selskapet har nå elleve ansatte. En annual recurring revenue (ARR) på rundt ni millioner kroner ved inngangen til neste år, innebærer en vekst på rundt 30 prosent i år. Imponerende synes juryen, vel vitende om at det finnes mange konkurrenter i markedet, Socialboards er relativt usynlige i markedet og 2020 har vært et krevende år.» 

Target Circle (adtech)

«Target Circle er et adtech-selskap som består av tre hovedprodukter: 1) Target Circle: En selfservice-løsning for annonsører, byråer og nettverk som jobber med affiliate-markedsføring. 2) Circlewise: En AI-løsning for å finne, integrere og overvåke nye affiliate-partnere. 3) MetricWorks: Et målings-, attribusjons og automatiseringsverktøy. Selskapet har totalt elleve ansatte og retter seg allerede i dag mot et internasjonalt marked. Mens MetricWorks og Target Circle fortsatt er i en tidlig fase (forventet omsetning i år på henholdsvis 5-7 og 10 millioner kroner), begynner Circlewise for alvor å få fart på sakene (70-80 millioner kroner).

Vev (visuell frontendbygger)

«Vev er en samarbeidsplattform for kreative team, og egner spesielt godt for kampanjesider og microsites. Kundene er delt inn i tre segmenter: Mediebransjen (alle store medieselskaper i Norge med unntak av NRK er kunder av Vev), interne markedsavdelinger (hvor større team jobber sammen), og byråer og frilansere som jobber for sine kunder. Internasjonalt har kundene også fått opp øynene for Vev, og store mediehus som The Economist og Netflix finnes nå på kundelista. Juryen synes dette er imponerende, spesielt med tanke på at selskapet ble etablert i 2017. Selskapet forventer i år en omsetning på vel åtte millioner kroner, en solid oppgang mot fjoråret. I løpet 2021 vurderer Vev en Serie A-emisjon, og kommer først og fremst å se etter en internasjonal aktør som kan hjelpe dem opp på neste nivå. Selskapet har 20 ansatte og har fortsatt de tre gründerne som største eiere.»

Vibbio (videoproduksjon)

«Vibbio omtaler seg selv som «Online video maker for businesses». I 2015 bestemte Marianne Bratt Ricketts for å finne ut hvorvidt video kunne bidra til økt engasjement på nett. Siden den gang har gründeren aldri sett seg tilbake og Vibbio brukes i dag av store selskaper som Elkjøp Nordic, Sopra Steria, Telia, Scandic, BI, Obos og Circle K, men også av mindre selskaper. Selskapet tilbyr to self service-pakker (Standard og Pro) med mulighet for gratis test-periode (i tillegg kan selskapet skreddersy et tilbud til selskap med spesielle behov) og er slik sett et selskap med stor skalerbarhet. Vibbio har i 2020 hatt hovedfokus på Norden og Nord-Europa - neste år vil de også utvide markedene sine til de stort sett hele Europa og Nord-Amerika. Selskapet planlegger en Serie A-emisjon mot slutten av 2021, men har allerede en solid aksjonærliste. Marianne Bratt Ricketts og hennes medarbeidere eier i dag ca. 45 prosent, mens resten eies av blant annet Investinor, Skagerak Maturo, Orkla, Trond Riiber Knudsen med flere. Vibbio omsatte i fjor for 3,6 millioner kroner. Ifølge selskapet har inneværende år vært et år med mye fokus på teknisk videreutvikling og ikke omsetningsvekst. Selskapet ønsker derfor ikke å kommentere årets omsetning, men Marianne Bratt Ricketts bekrefter at det hårete målet fortsatt er 200 millioner kroner i 2025.»