Storebrand har ansatt Lars Erik Jensen som spesialist på markedsføringsteknologi, eller marketing technology specialist i Storebrands markedsavdeling.

- Jeg bestemte meg tidlig på året at jeg så smått skulle ta opp periskopet og se meg om etter hvordan jeg kan bruke min kompetanse i andre bransjer en telekom, sier Jensen til Kampanje.

Han sier han ønsket å finne seg en jobb der han kunne utvikle seg innenfor fagområdet kundedata, et område som er blant det aller heteste i markedsføringsbransjen akkurat nå.

- Storebrand har mye kundedata, akkurat som Telenor og da var det rimelig for meg å finne en jobb der jeg kan utvikle meg videre innenfor dette fagområdet. Når jeg kom i dialog med Storebrand så ble det tydelig for meg at den digitale transformasjonsreisen de nå legger ut på var noe jeg ville være med på. Og mye av den kompetansen jeg har opparbeidet meg i Telenor passer bra inn i dette prosjektet, sier Jensen.

Les også: Mediestrateg til Telenor

Fyrer opp AI-motoren
I Storebrand er det Charlotte Hillestad, som blir Jensens nærmeste sjef. Hun er leder for Customer Experience & Martech i bank- og forsikringsgiganten som er et område som ligger under den nye markedsdirektøren i Storebrand Camilla Haveland. Hun tok over som markedsdirektør i Storebrand da Kathinka Koch Sommerseth gikk til Obos tidligere i år.

Les også: Kathinka Sommerseth slutter i Storebrand og melder flytting til Obos

Sjefen for kundeopplevelser og teknologi, Charlotte Hillestad, sier ansettelsen av Jensen er et ledd i Storebrands satsning på datadrevet markedsføring og kundeutvikling på tvers av digitale og betjente kanaler.

- Markedsføringsteknologi har vokst fram som et helt nytt fagfelt, hvor markedsføring og teknologi smelter sammen. Kundene forventer sømløse opplevelser med personaliserte budskap som oppleves som relevante. Dette tar vi på alvor, derfor har vi investert i verdensledende teknologi som skal hjelpe oss med å levere omnikanale kundereiser på en helt annen måte enn tidligere, sier Hillestad. 

Hun har selv jobbet i mange år i Storebrand, men har de siste årene vært knyttet til et nytt satsingsområde som virkelig skal få fart på AI-motoren i Storebrand hva gjelder markedsføring.  

- Dette er et nytt satsingsområde som vi skal styrke oss på, og vi investerer stort i en ny plattform, sier Hillestad til Kampanje. 

Bygger på Salesforce
Plattformen Storebrand nå har valgt heter Salesforce og er en av to store teknologileverandører ved siden av Adobe, innenfor automatiserte og datadrevne markedsføringstjenester.  

En av dem som skal bli med på denne satsingen er altså tidligere digital markedssjef i Telenor, Lars Erik Jensen. I Telenor Group har Jensen jobbet med og ledet en rekke prosjekter innen annonseteknologi og markedsføringsteknologi å tvers av selskapets ulike forretningsenheter i Skandinavia og Asia.  Han har blant annet brukt de siste årene på å bygge opp en mer teknologidrevet marketingplatform i Malaysia, Thailand, Pakistan og Myanmar.

- Jeg er utrolig glad for å få lov til å være med på den endringsreisen som Storebrand har lagt ut på. De satser sterkt på bruken av teknologi til å forstå kunden enda bedre, for igjen å kunne kommunisere enda mer presist. Storebrand ligger langt fremme på dette området. Produktene til Storebrand er viktige for oss alle, både på forsikring, pensjonssparing og banktjenester og jeg gleder meg til å bruke kompetansen min til å ytterligere styrke Storebrand sin posisjon og merkevare i dette markedet, sier Lars Erik Jensen.  

Lars Erik Jensen startet i Storebrand nå i oktober.