Tine Austvoll Jensen blir ny norgessjef i Google. Hun kommer fra en stilling som administrerende direktør og ansvarlig redaktør i Discovery Norge og har også lederbakgrunn fra Schibsted Media Group og MTG.

- Som et digitalt foregangsland er Norge et spesielt marked, og det er med stor entusiasme jeg tar på meg denne nye rollen. Vi er inne i en helt spesiell tid, men jeg er optimist og tror sterkt at Google og selskapets teknologi kan spille en viktig rolle i å akselerere den økonomiske gjenoppbyggingen i Norge, sier Tine Austvoll Jensen i en pressemelding.

Det er en uke siden det ble kjent at hun slutter i Discovery Networks Norge. Der får hun ingen etterfølger og det norske Discovery-kontoret skal fremover ledes av svenske Nicklas Norrby i en nordisk ledergruppe.

Les mer: Discovery-sjefen ikke aktuell for nordisk toppjobb: - Jeg hadde tatt et absolutt valg

Tine Austvoll Jensen tar over stillingen som norsk Google-sjef etter Jan Grønbech, som ga seg ved årsskiftet. Da hadde han ledet det norske Google-kontoret i hele 15 år. Det er det lengste noen nasjonale sjefer har sittet i sjefsstolen teknologiselskapet.

Den nye Google-sjefen tiltrer 4. januar 2021.

- Min første prioritet vil være å støtte Google Norges ansatte og kunder på alle måter jeg kan, og å hjelpe våre partnere i Norge med å få mest mulig ut av de digitale mulighetene. Jeg gleder meg veldig til å bruke tid på å bli kjent med alle mine nye kolleger og teammedlemmer i og utenfor Norge, sier Tine Austvoll Jensen.

Peter Friis, administrerende direktør for Google i Nord-Europa, kommenterer ansettelsen slik:

– Tine har masse erfaring som engasjert leder i norsk medieindustri gjennom mange år, og vi er veldig glade for å ha funnet den perfekte kandidaten til å bygge ut vår norske virksomhet videre, og til å hjelpe virksomheter i Norge med å vokse ved å samarbeide med Google.

Les også: Ny Google-sjef tar over digital TV-vinner: - Opplever ikke at jeg går til fienden