Try og Pearl Group danner et nytt teknologiselskap som tar sikte på å bryte ned siloene mellom salg, markedsføring og IT. Målet er å bli en totalleverandør av e-handel- og markedsføringstjenester.

- Dette er noe vi har tenkt på lenge, men koronapandemien har endret handlemønsteret så dramatisk at vi bare må komme i gang, sier konsernsjef i Try, Kjetil Try i en pressemelding.    

- Koronaviruset har skapt dramatiske ringvirkninger allerede, og det har skapt negative konsekvenser for land, bedrifter og mennesker. Men når det kommer til netthandel og e-commerce, så har utviklingen gått raskere de siste ukene enn vi hadde forventet de neste fem årene, sier Geir Thoresen, konserndirektør i Pearl Group.

Pearl Group har virksomheter i Norge, Sverige, Latvia, Ukraina og Singapore og kunder som Komplett, Ark og Vitusapotekene i porteføljen. Selskapet har utviklet en rekke e-handelsløsninger, og står for flere «klikk og hent»-løsninger.

- Jeg har egentlig aldri hatt noen andre planer enn å drive et veldig godt reklamebyrå, men jeg har lært gjennom 20 år at det viktigste vi kan gjøre er å hele tiden endre oss for å møte kundenes behov når de har utfordringer som vi har sett de siste ukene. Å bygge sterke merkevarer er viktig uansett hvordan salget foregår, sier Kjetil Try.

Det nye selskapet får navnet Try Pearl og skal utvikle IT-løsninger for e-handel i tillegg til kreativ markedsføring. Selskapet eies 51 prosent av Try og 49 prosent av Pearl Group. Det er ikke kjent hvem som skal lede selskapet.

- Det er egentlig rart at ingen har inngått en slik allianse tidligere, sier Thoresen.        

- Try Pearl skal også bli en viktig bidragsyter innen digital tjenesteutvikling, kundereiser, bruk av data og drift av dette. Sammen med Pearl vil vi kunne tilby et komplett tilbud for hele kundereisen, sier Try.