Det norske chatbot-selskapet Cavai, som blant annet har Try-huset med på eiersiden, skal forsøke å etablere seg på det svenske markedet. Selskapet har blant annet fått med seg Mikael Englund, tidligere kommersiell sjef i nå avviklede Unruly, til å lede selskapet i Sverige. ¨

- Nesten all markedsføring er i dag en monolog og klarer vi å skape en dialog så kan vi bedre skape de rette forutsetningene for en verdifull kommunikasjon som i seg selv gir mer relevant markedsføring og bedre kampanjeeffekter, sier Englund til svenske Dagens Media.

Cavai jobber med kunder som Nordea, Unilever, Telia, HBO og C More og ble i sin tid grunnlagt av Steffen Svartberg Kristiansen og Tommy Torjesen.

- Hvordan merker et selskap som dere koronakrisen?

- Vi følger naturlig nok situasjonen nøye slik at vi går inn i markeder med noenlunde stabilitet og stabile utsikter, sier Svartberg Kristiansen.

Han sier selskapet «er i startgropen», men at det planlegges for «ytterligere vekst» og ekspansjon utover Norden. 

- Vi holder oss til planen om videre global ekspansjon, sier Kristiansen.

Han mener videre at det på kundesiden blant annonsører og medier «er et sterkt behov for å kommunisere hvordan man jobber med Covid-19»

- Den kommunikasjonsoppgaven løser en reklame-chatbot veldig bra og vi har akkurat landet en stor avtale med The Telegraph i London som også ønsker og åpne opp for samtalebasert reklame for deres lesere, sier han.

For et snaut år siden fikk selskapet Try-huset med seg på eiersiden.

- De matchet vårt tankesett her og målet vårt nå er å bygge et økosystem innenfor AI og markedsføring, blande blod og legge en plan sammen partnere, sa Kaare Øystein Trædal i Apt den gangen.

Les også: Try har fått trua på «snakkende bannere» - kjøper seg inn i chatbot-selskap