I dag slipper Kahoot! Group tall for første kvartal som viser at det norske startup-selskapet har vokst kraftig under koronakrisen. Omsetningen steg me 220 prosent til 6,4 millioner dollar sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Antall betalende brukere talte 202.000 i kvartalet. Quiz-tjenesten Kahoot står for 184.000 av dem, mens DragonBox School har hatt 18.000 betalende brukere.

- Dette er ekstraordinære tider for alle. Vi har tatt flere organisatoriske grep for å tilpasse oss den nye hjemmekontor-virkeligheten og for å sikre helsen til våre ansatte. I mars har vi sett en rask og fundamental endring i hvordan digitale verktøy blir brukt av selskaper, organisasjoner, i sosiale sammenhenger og i alle slags utdanningsinstitusjoner, sier administrerende direktør Eilert Hanoa i en børsmelding.

Kahoot-eide DragonBox og Poio har økt i popularitet i takt med at tjenestene har fått mer medieomtale og brukes stadig oftere som hjemmundervisning for barn som ikke kan gå på skolen. De ser også en økning i antall premiumabonnenter på Kahoot. Som et bidrag til fellesskapet under krisen, har selskape gitt alle lærere og skoler som påvirkes av det nye koronaviruset fri tilgang til premiumutgaven for resten av året.