Et titalls nordmenn med lang erfaring innen e-handel og markedsføring går sammen og lanserer et nytt konsulenthus. Det er e-handels-gründer Ole Martin N. Evensmo som er initiativtaker til selskapet Springboard Martech AS.

- Selskapet ble etablert for fire år siden. De siste par årene har ambisjonsnivået økt mange hakk og nå er det på tide å gire opp skikkelig, sier Evensmo til Kampanje,

Selskapet Springboard jobber i dag som konsulenter for en håndfull nordiske selskaper som leverer markedsføringsteknologi, eller det som på bransjespråket kalles martech. Selskapet har også eierandeler i flere selskaper, inkludert Lipscore, Cavai, Coupler og 24Nettbutikk. 

Les også: Norsk chatbot-selskap starter opp i Sverige midt i koronakrisen

Nå setter selskapet seg et mål om å hjelpe enda flere selskaper innenfor markedsføringsteknologi eller martech som det heter på bransjespråket å lykkes i Norden.

-  I visse tilfeller trenger disse selskapene rådgivning og tilgang til vårt nettverk, mens de i andre tilfeller trenger kapital, sier Evensmo.

Han ser for seg å drive både med konsulentvirksomhet, investeringer og kompetanseheving.

Mange bransjekjenninger
Noen av de som går inn på eiersiden er tidligere Creuna-sjef og INMA-styreleder Eirik Norman Hansen, Episerver-topp Göran Hüllert, sjefen i AI-selskapet Sannsyn Morten Krog-Moe og RightBrain-gründer Joachim Furuseth.

- De nye aksjonærene er alle i fulltidsjobber, men vil på ulike måter bidra til å skape verdi for selskapet og samarbeidspartnere. Skal vi lykkes med vår modell må vi bli gode til å utnytte hver enkelt aksjonærs nettverk og ekspertise uten at den enkelte nødvendigvis må bruke så mye av sin dyrebare tid, forklarer Evensmo. 

Han sier Springboard Martech «skal være et selskap eid av og drevet av folk med kunnskap og interesse for e-handel eller markedsføring.»

- Det er selvsagt mange som oppfyller de kriteriene. De som faktisk har blitt med i emisjonen er stort sett folk jeg kjenner godt og som selv har tatt kontakt med et ønske om å skape noe sammen, sier Evensmo. 

Evensmo, som selv har erfaring med e-handel og markedsføring fra kjeder som Elkjøp, Jernia og David-Andersen, samt nettaktører som Komplett og svenske Bythjul, er enn så lenge eneste ansatt i selskapet. Han vil også fortsette i jobben han har i dag i Sannsyn.  

Les også: Gründer solgte nettavis og event – nå får han jobb som markedssjef i tech-byrå

- Skal finslipe konseptet
Selskapet tar nå inn godt og vel én million kroner i en emisjon. I tillegg til de 11 nykommerne, deltar Evensmo selv i emisjonen. Ytterligere en emisjon er aktuelt, men det blir tidligst til høsten.

- Vi har nå totalt 12 aksjonærer og litt penger på bok. Det første vi skal gjøre er å finslipe konseptet og bli bedre kjent med hverandre. Tiden vil vise hva fremtiden bringer, men det er ikke til å legge skjul på at ambisjonsnivået er høyt og da trengs både mer kapital og flere kloke hoder.

Men en sak plager Evensmo og det er at alle de nye aksjonærene er menn. Evensmo er ikke fornøyd med dette.

- Vi klarte dessverre ikke denne gangen å balansere kvinneandelen. Det er en høy prioritet ved kommende valg av prosjekter og rekruttering av nye partnere.