Shortcut – blant annet kjent for å ha laget appene til Ruter, Gjensidige og REMA 1000 – utvikler nå en app for Bildelingskollektivet. Første versjon av appen er planlagt lansert før påske. Ifølge Shortcut skal målet være å ha utviklet «den råeste bildelingsappen på markedet» i løpet av året. 

- Dette er noe jeg og medlemmene våre har gledet oss til lenge. Med kraftig vekst og lønnsom drift de siste par årene har vi økonomi til å investere i bedre teknologi. Siden vi er non-profit, går alle inntektene våre til å forbedre tjenesten, sier daglig leder i Bilkollektivet, Morten Munch-Olsen, i en melding. 

Daglig leder i Schortcut, Marius Mårnes Mathiesen, er også mangeårig medlem i Bilkollektivet. Han har lenge ment at Bilkollektivet burde investere i en bedre digital brukeropplevelse. 

- Dette er en app jeg ønsker meg selv! Bilkollektivet er en fantastisk tjeneste, men jeg har alltid ment at det er mer å hente på den digitale brukeropplevelsen. Det å supplere en fysisk tjeneste med en digital «fjernkontroll» i form av en app er en utrolig kraftfull kombinasjon. Det skal vi lage nå, sier Mathiesen.