Tidligere denne uken meldte Anja Schönhaug overgang til til Netlife Design, etter et år som markedssjef i startup-selskapet Confrere. Erstatteren hennes er allerede på plass, og hun kommer fra en jobb i Morgenbladet.

Cornelia Kristiansen har vært utviklingsredaktør i Morgenbladet, og har også erfaring som debattansvarlig og ansvarlig for sosiale medier i Dagbladet.

- Det blir vemodig å forlate mediebransjen etter 15 år, men jeg gleder meg til å lære av og bli en del av denne gjengen. De tidligere arbeidsplassene mine har eksistert i 150-200 år, så det blir spennende å jobbe i et selskap som ble startet for under tre år siden, sier Kristiansen.

Produktsjef og medgründer i Confrere, Ida Aalen, har hatt henne i kikkerten lenge.

- Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med Cornelia, og antatt at det kom til å skje innen mediebransjen, men jammen fikk vi lurt Cornelia inn i tech-bransjen i stedet, sier Aalen.

Det viser seg at interessen har vært gjensidig.

- Jeg har fulgt med på det Ida jobber med en stund, og synes Confrere er et sympatisk prosjekt. Da jeg studerte statsvitenskap ble jeg opptatt av at fellesløsningene våre må være gode og tilgjengelige. Jeg liker at Confrere er med på å bygge opp under velferdsstaten i stedet for å prøve å utkonkurrere den, sier Kristiansen. 

Confrere er et verktøy for videosamtaler, som skal gjøre det enkelt og trygt å ha videosamtaler mellom blant andre helsepersonell og pasienter, advokater og klienter, og saksbehandlere og kunder.

Ifølge Ida Aalen er det ikke nødvendigvis et veldig stort sprang fra Morgenbladet til Confrere.

- Ved første øyekast har ikke startups og aviser ikke har så mye til felles, men Confrere lever av abonnementsinntekter. Vi må få folk til å fatte interesse for produktet, og finne ut hva som skal til for at de skal bli etter prøveperioden. Her er Cornelias erfaring og sterke analytiske evner gull verdt, sier Aalen.

Les mer: Ida Aalen bygger opp sin nye start-up med  eks-kollegaer fra Netlife