Schibsted investerer 12 millioner kroner i boligalarmselskapet Homely og tar med det en eierandel på 12 prosent. Selskapet, som altså verdsettes til 100 millioner kroner, har bare vært på markedet siden februar i år.

Forretningsideen er å tilby en boligalarm som er langt billigere enn konkurrentenes med en månedspris som starter på 99 kroner.

- Vi kan tilby markedets billigste boligalarm, men når det gjelder sikkerheten er vi kompromissløse. Ved å ta i bruk en moderne teknologiplattform med smarthjem-funksjonalitet kan vi ivareta sikringen mot brann og innbrudd på en smartere og rimeligere måte. Vårt system kommuniserer med en døgnbemannet alarmstasjon, og vi er tilknyttet vaktselskap over hele landet, sier Nadir Nalbant, gründer og styreleder i Homely, i en pressemelding.

Med Schibsted på laget har de et mål om å utvide kundebasen betraktelig.

- Homely er et godt eksempel på hva vi i Schibsted ser etter, når vi vurderer selskaper vi kan investere i og vokse sammen med. Nadir Nalbant er en lidenskapelig gründer, med verdier vi deler, og vi investerer minst like mye i mennesker som i produkt og teknologi. Homely har også et verdiforslag som er veldig attraktivt. I dag er det kun 20 prosent av alle husstander i Norge som har boligalarm. Potensialet for at enda flere skal føle seg trygge er med andre ord stort, sier Rune Røsten, daglig leder i Schibsted Growth Norge.