Etter nesten 15 år som norsk Google-sjef, sier Jan Grønbech (52) nå takk for seg. Det skriver Digi.no

Han bekrefter avgangen overfor nettstedet, men skriver i en lengre melding til Digi.no at tiden nå er inne for at han går av som direktør for Google Norge

«Etter 58 kvartal med kontinuerlig vekst for Google Norge og 14,5 år i rollen, har jeg klart å jobbe hos Google lenger enn 99,5 prosent av mine nåværende globale kolleger. Jeg er stolt og ydmyk over å være vår lengst fungerende landssjef i verden. Selv om det kan være grunn til å feire, kommer det til et punkt i karrieren, der du bare føler at tiden er inne for å gjøre en forandring, og for meg er den tiden nå», skriver han.

Grønbech deler samme tekst på engelsk på Facebook. Det har foreløpig ikke lyktes Kampanje å få Google-sjefen i tale.

I en kommentar gitt til Kampanje sier Peter Friis, administrerende direktør for Google i Nord-Europa, at de er lei seg for at Grønbech nå har valgt å slutte i selskapet. 

- Jan Grønbech har vært en kollega vi har verdsatt i mange år, og var sentral da vi bygget opp selskapet og åpnet vårt første kontor i Oslo for snart 15 år siden. Grønbech har vært en utrettelig og lidenskapelig talsperson for Google, og har hjulpet norske bedrifter med å vokse og fortalt historien vår over hele landet. Vi er takknemlige for arbeidet han gjort, og kan ikke vente med å se hva han gjør videre, sier Friis. 

Pressesjef i Google Norge, Helle Skjervold, sier til Kampanje at arbeidet med å finne en erstatter etter Jan Grønbech vil begynne med en gang.

- Grønbech gir seg nå før jul og vi begynner å lete etter en erstatter med en gang, sier Skjervold. 

I perioden frem til Grønbechs erstatter er på plass, vil Sofia Bergendorff ta ansvaret med å lede det norske kontoret. Svenske Bergendorff er i dag partneransvarlig ved Norden-kontoret.