«Strømmekrigen» får stadig flere aktører. Nordiske tjenester som NRK TV, TV 2 Sumo, Dplay og Viaplay møter tøff konkurranse fra internasjonale aktører som Netflix, HBO, Amazon Prime og nylige lanserte Apple TV+ og Disney+.

Nå viser en landsrepresentativ TV-undersøkelse foretatt av Norstat AS at åtte av ti nordmenn syntes det er vanskelig å navigere seg frem i «strømmejungelen». 

Undersøkelsen ble foretatt i oktober måned på vegne av strømmetjenesten Strim som eies og drives av RiksTV. Utvalget var landsrepresentativt og besto av 1017 personer fra 18 år og oppover.

Lite oversiktlig
46 prosent av de spurte sier de bruker stadig mer tid på å lete etter noe å se på. De finner det for komplisert og for lite oversiktlig å finne frem blant strømmetjenestene. 

Undersøkelsen viser også at menn bruker noe mer tid enn kvinner på å lete etter innhold. 48 prosent av menenne sa seg helt enig eller litt enig med at de bruker stadig mer tid på å lete etter programmer, mens 44 % av kvinnene spurt svarte det samme.

Bruker mye tid
Undersøkelsen viser at Oslo-beboere er de som bruker aller mest tid på finne frem til riktig innhold. 54 prosent av de spurte i Oslo oppga at de nå bruker stadig lengre tid på lete etter noe å se på.

Undersøkelsen viser også at aldersgruppen 18-29 år er de som oppgir å bruke stadig mer tid på å lete etter noe å se på. Hele 68 prosent i nevnte aldersgruppe oppgir å slite med dette. Samtidig er det de eldre som syntes det er mest komplisert å finne frem. 90 prosent av de spurte i aldersgruppen 60 pluss, sier de sliter med å holde oversikt.

Leder i Strim, Rune Åsprang, konkluderer undersøkelsen slik:

- Undersøkelsen viser at mens de eldre synes det er mest komplisert å finne frem i mylderet av programmer og kanaler, så er de yngre mest lei av å bruke tid på å finne frem til det de vil se, sier Åsprang i en pressemelding.