Søndag kveld skulle Fortnite tilsynelatende avslutte sesong ti og introdusere sesong elleve. Med et «live event» skulle spillerne få bevitne dramatiske hendelser direkte i spillet, som i kjent stil gir nye føringer for påfølgende sesong. I stedet kom det i spillet en gigantisk eksplosjon som førte alle spillerne inn i et svart hull. Et svart hull som Epic Games, selskapet bak, har direktestrømmet siden søndag. 

Nå har Epic Games oppdatert sin Fortnite-Twitterkonto og viktigst av alt spillere kan igjen spille Fornite.

Endringen skjedde like etter kl. 12.00 i dag.

- Svært vellykket
Spilljournalist i Gamer.no, Andreas Klebo-Espe, kaller stuntet svært vellykket.

- Jeg tror Epic Games' strategi har vært nøye kalkulert, svært vellykket og studioet har fått det akkurat som det ville. Da spillet gikk ned, fulgte alle med og så fulgte enda flere med da det ble klart at spillet faktisk «forsvant». Så snart noe av interessen begynte å dabbe av, kom det tallmysterier og lignende for å holde spenningen gående, sier Klebo-Espe til Kampanje.

Klebo-Espe har selv blitt nysgjerrig på stuntet, selv om han ikke spiller Fortnite.

- Selv har jeg aldri spilt Fortnite, og har ikke hatt noen interesse for det heller, men de siste dagene har jeg sneket meg inn på Twitch for å sjekke status igjen og igjen. Når folk som ikke engang spiller Fortnite viser den slags interesse tror jeg det er et klart bevis på at Epic har lykkes, sier Klebo-Espe.

- Kan stuntet påvirke mulige sponsoravtaler negativt og gjøre sponsorater redde for å gå inn i e-sport og gaming?

- Jeg tror ikke det. Dette skjer én gang og Fortnite vil komme ut som en større og sterkere merkevare på den andre siden. Om noe vil potensielle sponsorer få øynene opp for hva et spill kan sanke av seere, Tweets og inntrykk når det ikke engang virker. Potensialet må vel da være uendelig mye større når du har et produkt som faktisk er tilgjengelig, sier spilljournalisten.

Saken fortsetter etter bilde.

Vellykket stunt:

- Dette skjer én gang og Fortnite vil komme ut som en større og sterkere merkevare på den andre siden, sier spilljournalist Andreas Klebo-Espe. Foto: Privat.

- En utfordring med e-sport
Spilljournalist og ansvarlig redaktør i Pressfire, Jarle Hrafn Grindhaug, kalte det hele et markedssføringsstunt og var aldri i tvil om at spillet ville vende tilbake. 

- Kan nedetiden ha hatt en negativ effekt? Gjøre potensielle sponsorer bekymret for å gå inn når et spill plutselig kan forsvinne på ubestemt tid?

- Ja, det kan du si. Det er en av de tingene vi har prøvd å snakke litt om og. En utfordring med e-sport er at det alltid er selskaper bak som eier grenen i e-sport. Det vil også si at de styrer all økonomisk flyt og hele maktbalansen ligger da hos selskapet. Det er ingen som eier fotball. Hvis organisasjonen FIFA velger å ta pause noen dager, så er det ingen som slutter å spille fotball, sier Grindhaug.

- Det er akkurat det scenarioet som du snakker om nå, nå går spillet ned noen dager også har kanskje alle regler i spillet endret seg når det går live, oh det er en utfording for e-sport-grenen. Det har skjedd før at spill har blitt oppdatert noen dager rett før en stor turnering og da har ikke spillerne rukket å trene på de nye elementene og det er en utfordring å ta innover seg, legger han til.

Les også: Derfor gikk Fortnite i svart: - Et smart PR-stunt, sier spillredaktør