Domstoler i europeiske land kan dermed beordre Facebook både til å fjerne en spesifikk støtende kommentar fra én bruker, men også lignende kommentarer fra andre brukere. Domstolene kan også beordre Facebook og andre sosiale medier til å fjerne kommentarene fra sine sider for brukere over hele verden.

- Dette er en historisk seier for å beskytte personlige rettigheter mot internettgiganter, sier den østerrikske politikeren Eva Glawischnig-Piesczek.

Hun gikk til sak mot Facebook etter at hun hadde bedt dem om å fjerne en nedsettende kommentar om henne. Kommentaren ble blokkert slik at brukere i Østerrike ikke kunne se den, men Glawischnig-Piesczek ba om at blokkeringen også måtte gjelde globalt.

Høyesterett i Østerrike sendte saken videre til EU-domstolen for å få hjelp til å tolke lovverket i EU.

Saken skal nå tilbake til den østerrikske høyesteretten, som skal avgi sin dom. Den vil ta med EU-domstolens kjennelse i sin vurdering.

(©NTB)