I fjor høst annonserte markedsføringsbyrået Coupler en finansieringsrunde på åtte millioner kroner som ville bidra til byråets ekspansjonsplaner. Nå har de nådd en av milepælene i 2019 og åpner dørene i Sverige. 

- Coupler jobber med kunder i teknologisektoren som setter internasjonal ekspansjon foran dominans i hjemmemarkedet. Derfor har planen vår hele tiden vært å bygge et internasjonalt team på samme måte som kundene våre, sier Sigurd J. Vik, gründer og strategidirektør i Coupler.

Les også: Banker inn åtte millioner – nå gjør byrå-startup seg klar for Norden

Ifølge Vik er Coupler i Sverige allerede på plass i innovasjonshuset Epicenter, i hjertet av Stockholm, og en ny sjef for sverigekontoret er allerede på plass. 

Møter gamle Red-kolleager
Det nye kontoret i Sverige skal ledes av norske André Wesenberg. Dermed fortsetter Coupler å trekke til seg tidligere ansatte og partnere fra det norske mediebyrået Red Media Consluting og Red-gruppen. Wesenberg har som Vik og den andre med-gründeren i Coupler, Magnus Nilsson, bakgrunn fra Red-gruppen. Alle jobbet de der på begynnelsen av 2010-tallet.

- Hvordan det blir å møte på gamle Red-kollegaer igjen da?

- Det er en sann glede og en ære å få samarbeide med dyktige og inspirerende mennesker uansett bakgrunn, noe jeg har vært så heldig å få oppleve ved flere tilfeller i min karrière. At fler av disse nå er samlet under et tak gjør det bare enda mer spennende og morsomt å gå på jobb, sier André Wesenberg. 

Les også: Sigurd og Sigurd får tidligere Red-partner som ny sjef i byrå-startup

- Stille med lua i hånden
De siste årene har imidlertid Wesenberg vært kundedirektør ved mediebyrået Scream og vært landssjef ved Viaplay Sverige og Norge. Wesenberg har dermed god kjennskap til tech-verden i Sverige etter å ha arbeidet der de siste fem årene.

- Det er lett å se på svenske suksesser som Klarna og Spotify, og tenke at «her har vi ingenting å komme med». Men samtidig er det tusenvis av lovende svenske tech-befrifter som aldri får ordentlig fart. Det handler ikke nødvendigvis om at teknologien ikke er god nok, men at kommunikasjonen må optimaliseres. Det løser vi, sier Wesenberg.

- Mange norske byråer og selskaper har forsøkt seg i Sverige og fått det tøft.  Hva nøkkelen til suksess i Sverige?

- Respekt for at Sverige er et profesjonelt modent og større marked, med litt annerledes hierarki og beslutningsprosesser, der man samtidig legger vekt på at de avgjørelser som tas, oftest er forankret i hele organisasjonen med større involvering av nøkkelpersoner/ansatte. På den måten kan det lønne seg å være litt ydmyk, stille med lua i hånden, og ha et edruelig forhold til at Sverige på mange måter ligger et hestehode foran Norge, sier han. 

Får norsk sjef i Sverige og motsatt
Får Stockholm rangeres av mange som et av de fremste startup-miljøene i verden.

 - At Sverige ble det første stoppet har mer å gjøre med vår landssjefs kvaliteter enn landets status som technasjon. Jeg tror suksessfaktorene handler hovedsakelig om hvordan vi jobber sammen som et team, tillit og ikke minst gründerspirit, sier Magnus Nilsson, med-gründer av Coupler og den som nå kan kalle seg konsernsjef for de to landene

Dermed har Coupler fått en norsk sjef i Sverige og en svensk sjef i Norge.

- Det er all grunn å tro at om tre år er vårt Sverigekontor større enn det norske, sier Sigurd Vik.