Ann Kristin Hansen er klar til å fortelle om sin nye jobb som daglig leder i selskapet AntiDiffer. Hun sluttet som leder av tjenesteavdelingen i Bouvet i februar i år for å bli partner og sjef for det nye byrået for digital tjenesteutvikling og design. 

- Jeg ble hentet for å etablere, grunde og lede dette nye selskapet. Jeg sluttet i Bouvet i februar og startet å jobbe i AntiDiffer første april, sier Hansen til Kampanje, 

Med seg i oppstarten får hun sin Bouvet-kollega Iris Basic, reklame- og designbyrået Anti og management consulting-selskapet Differ.

- AntiDiffer er et resultat av et økende digitaliseringsbehov. Etter å ha gjort et par samarbeidsprosjekter med Anti mot felles kunder, dukket ideen om et joint venture-selskap opp, sier Kjetil Granum, partner i Differ. 

Ann Kristin Hansen sier både hun Basic har båret på «en gründerdrøm» som de nå fikk muligheten til å realisere.

- De spurte om dette var noe jeg kunne være nysgjerrig på og være med å starte opp, og det sa jeg ja til. Når denne muligheten dukket opp, med akkurat Anti og Differ som samarbeidspartnere, var det umulig å si nei, sier Hansen.

Lang fartstid i Bouvet
Ambisjonen med AntiDiffer «er å identifisere og forstå mulighetene med disruptive teknologier, sette de i kontekst av brukeren og behovene deres og lage kreative løsninger som begeistrer og skaper resultater».

- Forbrukere i dag har mer makt enn noensinne, og vi ser at de er stadig mindre lojale mot selskaper og merkevarer. Dette er et paradoks med tanke på at UX-bransjen allerede i et tiår har snakket om at vi lever i «kundens tidsalder». Men erfaringen vår fra flere tiår i bransjen er at man fort forelsker seg i en løsning eller en teknologi som ofte er basert på mangelfull kundeinnsikt og begrenset av organisasjonsmessige og strukturelle utfordringer.

Begge de to nyansatte har lang bakgrunn fra brukeropplevelse, design og kommunikasjon. De siste 7,5 årene fra Bouvet der Ann Kristin Hansen kommer fra jobben som leder for tjenestedesign og Iris Basic som seniorrådgiver.

- Med Differ sin styrke innen digitalisering og strategi sammen med Anti sin ekspertise på merkevare og historiefortelling, kombinert med det vi representerer, nemlig brukeropplevelse og UX, er vi helt sikre på at vi skal utvikle innovative digitale produkter med hjerte for brukerne og kundene våre, sier Iris Basic.

Skal bli 20 stykker
I Bouvet har Hansen og Basic jobbet med kunder som Hurtigruten, DNV GL (tidligere Det Norske Veritas), Utenriksdepartementet og Sparebank1, for å nevne noen. Hansen har også tidligere jobbet med digitalisering i DNB og Avinor, mens Basic har bakgrunn fra McCann og reklamebransjen. 

- Vi har allerede kommet godt i gang med prosjekter for flere kunder, og flere nyansettelser er på vei, så vi gleder oss stort til fortsettelsen på denne reisen, sier Ann Kristin Hansen.

- Hvor mange skal dere bli? 

- Vi har en plan på det og selv om veksten i seg selv ikke er det som er det mest interessante for oss akkurat nå, tenker vi å være rundt 20 stykker i løpet av fem år.

- Må man være såpass mange for å bli vurdert som partner i et større digitaliseringsløp for en kunde?

- Skal man være med i et større digitaliseringsløp er det en fordel å være to-tre team, men vi kommer til å bygge sten for sten i takt med våre kunders behov.

- Tenker det er plass til alle
Dermed fortsetter det å sprette opp byråer som satser på teknologi, brukeropplevelser digitalt og design gjennom avskallinger fra reklamebyråer, tradisjonelle designbyrået og ikke minst de store konsulentselskapene.

- Det er mange byråer og selskaper som kjemper om disse kundene, er det plass til alle?

- Det er mange som starter opp nå og det er både større miljøer og bransjekollegaer. Men ser du det i forhold til den veksten som er i dette markedet så tenker jeg at det er plass til alle. Digitaliseringstoget kommer ikke til å gå noe saktere fremover, sier hun. 

Nye partnere:

Fra venstre ser en Kjetil Granum (Differ), Kenneth Pedersen (Anti), Iris Basic (AntiDiffer), Ann-Kristin Hansen (AntiDiffer), Eirik Vindegg Underhaug (Differ), Birgitte Bruusgaard (Anti) og Kjetil Wold (Anti)