Midt under den økende handelskrigen mellom USA og Kina har president Donald Trump nedlagt forbud for amerikanske selskaper mot å drive handel med telekomselskaper som administrasjonen oppfatter som en trussel.

Tiltaket rammer særlig den kinesiske telegiganten Huawei som står på listen til handelsdepartementet over selskaper som bare kan få handle med amerikanske partnere hvis de blir klarert og får grønt lys. Forbudet retter seg spesielt mot teknologideling.

- Vi retter oss etter denne beskjeden og er i ferd med å gå gjennom konsekvensene, sier en talsperson for Google til AFP.

Google vil i siste instans stanse all forretningsvirksomhet med Huawei som omfatter overføring av maskinvare, programvare og tekniske tjenester som ikke er offentlig tilgjengelige for vanlige brukere.

Dette medfører at Huawei bare kan bruke en åpen versjon av operativsystemet Android, men ikke Googles apper og tjenester som Gmail.

Ledelsen i Hauwei har ikke kommentert den siste utviklingen i forholdet til Google.

(©NTB)