Apples overskudd falt 16 prosent fra første kvartal i fjor til 11,6 milliarder dollar i første kvartal i år, men så lenge utviklingen likevel er bedre enn Wall Streets forventninger stiger Apple-aksjen og det med rundt fire prosent i etterhandelen i New York.

Salget av mobiltelefoner går tregere, og mobilsalget falt 17 prosent i første kvartal. Omsetningen for selskapets iPhone-modeller var på 31 milliarder dollar, noe under analytikernes forventninger.

Samtidig viser resultatet bedre enn forventede tall fra Apples nye produkter og tjenester. For selskapet er det viktig å sikre inntekter fra de rundt 1,4 milliarder Apple-enhetene som er i bruk verden rundt.

For kommende kvartal mener Apple at salget i Kina kommer til å øke og at omsetningen vil nå et høyere nivå enn tidligere forventet.