Tidligere daglig leder og prosjektdirektør i Designit Oslo, Elizabeth Matre-Aas og Michelle Cole, forlater designselskapet for å starte opp for seg selv.

De har begge tilbragt rundt tre år hos Designit, og Matre-Aas fikk også et knapt år i sjefsstolen, før hun i dag åpner dørene til det nye teknologi- og designbyrået Studio Vues. 

- Det var drømmejobben min, og det var fantastisk mye bra folk der. Det er bare sånn det blir noen ganger. Det er et lykketreff å få muligheten til å bygge noe fra scratch med muskler, og et lykketreff å få gjøre det sammen med Michelle, sier Matre-Aas til Kampanje.

Les også: Æ-designere øker overskuddet med nesten åtte millioner

Hun går inn som daglig leder, mens Cole blir operasjonell direktør. Musklene er det det europeiske konsulentkonsernet Devoteam Group som står for. Det franske konsernet består av flere selskaper innen forretningsutvikling, endringsledelse og teknologi, og totalt har selskapet over 6700 ansatte i 18 land.

- Vi har vært heldige og fått forespørsler fra flere store konsulenthus som har ønsket vår kompetanse fra design, som en del av deres eksisterende forretningsmodell. Vi valgte Devoteam-løsningen fordi vi kan skape et selvstendig selskap i gruppen og å forme selskapet både med tanke på verdier, kultur, forretningsmodell og betingelser, fortsetter Matre-Aas.

- Skal dere bygge opp en konkurrent til Designit?

- Vi vil ha et mye større fokus på teknologi og forretningstuvikling, noe som blir naturlig i og med at vi skal jobbe tett med Devoteam. Vi skal selvfølgelig også være gode på design, og vi skal klare å få til magien i brytningen mellom forretningsutvikling, design og teknologi - det er det markedet krever av oss.

- Vi kunne aldri gjort dette på egen hånd
I Norge har Devoteam kontor i Kronprinsens gate, hvor det sitter rundt 100 ansatte. Studio Vues vil jobbe tett på Devoteam og gå inn som en del av konsernet, men med en egen struktur. Matre-Aas og Cole har fått frie tøyler til å rigge selskapet slik de selv ønsker.

Inntil videre er det kun de to som utgjør Studio Vues, men fra 1. september vil selskapet bestå av 13 ansatte, og vekstambisjonene stopper ikke der. I løpet av fire år er planen å vokse til rundt 50 ansatte.

- Vi kunne aldri gjort dette på egen hånd, dette krever muskler. Det koster mye å få et selskap på beina med så mange folk på én og samme tid, egne sentrumslokaler med rom til å vokse og god tid til å utvikle selskapet slik vi selv vil. Det er en viktig investering for deres del, og vi har lagt opp til en ambisiøs plan, forteller Matre-Aas.

Les også: Norsk designbyrå ruster opp i kampen mot «dresskledde» konsulentgiganter

Skal ha transparent lønnssystem
For å nå sin ambisiøse plan går designselskapet nye veier for å tiltrekke seg de beste hodene. Matre-Aas mener nemlig at vilkår og betingelser for medarbeiderne i bransjen ofte kan bli uklare, og at det er en utfordring.

Med det de kaller vilkårsprogrammet håper de å legge til rette for et bedre arbeidsmiljø med tydelige forventinger og betingelser. Vilkårspakken inkluderer blant annet syv ukers ferie, syv prosent pensjonssparing, syv studiedager og syv prosents bonus.

- Syv er lykketallet, så vi har jo veldig tro på at det å være tydelige på betingelser, kommenterer Matre-Aas, før hun følger opp:

- Det er ikke til å legge under en stol at de beste innen design og teknologi er veldig attraktive. Det er mange som vil ha tak i de, både fra kunde- og byråsiden. Da må man prøve å gjøre seg litt attraktiv, men det er også viktig at vi tydeliggjør hva vi står for; at vi tar folk og deres betingelser på alvor.

I tillegg til vilkårsprogrammet, vil de også ha et transparent lønnssystem, hvor alle vet hva alle tjener og hvorfor.

- De ansatte skal vite hva de ulike rollene innebærer og hva som skal til for å nå neste nivå. Vi vil være et miljø hvor alle føler seg trygge på at de får det de fortjener - selv om de ikke roper høyest, sier Matre-Aas.

Starter opp med Devoteams kunder
I oppstarten vil Studio Vues hovedsaklig jobbe med kundelisten til Devoteam i Norge. Der finner man blant annet Nye Veier, Statkraft, Choice Hotels, Politiet, Oslo Kommune, Helsedirektoratet og Nav.

- Devoteam blir en veldig fin inngang for oss, og vi er veldig imponert over kundelisten deres.

- Dere skal også se dere om etter egne kunder etterhvert?

- Ja, helt klart. Vi har vårt eget nettverk også, så nå skal vi ta med oss de beste fra alle stedene vi har vært, sier Matre Aas

Hun opplyser at de er i dialog med flere kunder allerede, og at de har fått god respons på nysatsingen.