For tredje året på rad kårer Abelia og ODA-Nettverk, Nordens største nettverk for kvinner i tech, norsk næringslivs 50 fremste tech-kvinner. Den nye listen ble presentert under et arrangement på Næringslivets Hus i dag, med statsminister Erna Solberg tilstede som en av gratulantene.

Formålet med kåringen er å løfte frem talenter og gode rollemodeller, og bidra til at flere kvinner blir inspirert til å velge teknologi som karrierevei.

- Å utvikle og ta i bruk ny teknologi er både avgjørende for å møte våre største samfunnsutfordringer, for å eksempel innen helse og klima, og for å utvikle det næringslivet vi skal leve av i Norge fremover. Til den jobben trengs problemløsere av begge kjønn. Kvinnene på listen er gode forbilder - både for kvinner og menn, sier administrerende direktør, Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia.

Statsministeren la i sin tale vekt på at vi trenger flere kvinner både i utdanningsløpene og i teknologiske yrker.

- For å få flere kvinner inn i teknologibransjen må vi legge til rette for at unge velger den utdanningen de ønsker, uavhengig av forestillingen om hva som passer for gutter og jenter. Derfor er kåringer som dette veldig viktig. Det handler om å trekke frem og synliggjøre de utrolig flinke kvinnelige teknologene vi har i Norge, sa statsminister Erna Solberg.

En av de som ble trukket frem er viseadministrerende direktør i Microsoft Norge, Lene Diesen.

- Jeg synes det er veldig stas å være på listen over de 50 fremste tech-kvinnene i landet, og er både stolt og ydmyk over det. Det er veldig bra at Abelia og ODA setter fokus på flere kvinner i IT-bransjen. Det er viktig med mangfold i ledergrupper – det gir de beste resultatene, sier Lene Diesen.

Her kan du se videointervju med både statsminister Erna Solberg, Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund og Lene Diesen fra dagens arrangemenet der Abelia og ODA-Nettverket trakk frem de 50 fremste tech-kvinnene i Norge på den internasjonale kvinnedagen:

Her ser du listen over de femti fremste teknologi-kvinnene: 

 • Anne Gretland, FotoWare AS
 • Anne Lise Waal, Attensi 
 • Astrid Undheim, Telenor 
 • Audhild Randa, Circle K 
 • Beathe Due, Noroff  
 • Bente Thornton, TechnipFMC
 • Berit Braut, Visma 
 • Camilla Amundsen, Telenor Norge 
 • Camilla Gjetvik, Boost AI  
 • Camilla Tepfers, InFuture
 • Eirin Liby, Sbanken 
 • Elin Borrebæk, BI 
 • Elisabeth Baird, Sweco
 • Elisabet Line Haugsbø, DNV GL  
 • Emma Tryti, Vipps AS
 • Hilde Brenden, IBM Services 
 • Ingeborg Øfsthus, Telenor Norge 
 • Ingelin Drøpping, Kongsberg Defence & Aerospace 
 • Julie Lundgren, Dagens Næringsliv 
 • Karen Dolva, No Isolation
 • Kari E Bjørkelund, Nets   
 • Kari Marvik, NORCE  
 • Karin Berg, Komplett  
 • Karoline Nystrøm, Schneider Electric Norge 
 • Laila Dahlen, Adevinta 
 • Laila Danielsen, Elliptic Laboratories AS  
 • Lene Diesen, Microsoft 
 • Lillian Røstad, Sopra Steria  
 • Lotte Skolem, Aker BioMarine 
 • Mari Heibø, Accenture 
 • Maria Bartnes, SINTEF Digital 
 • Marianne Bratt Ricketts, Vibbio
 • Marianne Storsul, Evry 
 • Marte Tårnes, Capgemini 
 • Merete Asak, Cisco  
 • Merete Nygaard, Lawbotics 
 • Mette Ahlquist, Wikborg Rein Advokatfirma
 • Nina Bjørnstad, Google Norge 
 • Ragnhild Janbu Fresvik, Sparebank Vest  
 • Sigrid Petterson Nedkvitne, Friskus
 • Sigrun Syverud, Fjong Norge
 • Silvia Gomez, Coop Norge
 • Susanne Klungtveit, Schibsted
 • Tina Skagen, eSmart Systems
 • Tone-Merete Hansen, Kongsberg Digital 
 • Tonje Foss, Atea
 • Åsa Lunde, Telia 
 • Åshild Larsen, Equinor 
 • Åste Einn, Payr 

Juryen har bestått av Berit Svendsen, utenlandssjef i Vipps, Anne Grethe Solberg, forsker ved Arbeidsforskningsinstituttet, Jan M Moberg, administrerende direktør i Teknisk Ukeblad Media, Walter Qvam, styreleder i SINTEF og Digital Norway, Andreas Thorsheim, medgründer i Otovo, Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted, Kristine Hofer Næss, styreleder i ODA-Nettverk og Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia.